Το κυβερνών κόμμα του Πρωθυπουργού, Βίκτορ Ορμπάν, θα στηρίξει την επικύρωση της ένταξης των Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με σημερινή (01/03) ανακοίνωση της κοινοβουλευτικής ομάδας της παράταξης που ελέγχει πάνω από τα 2/3 των εδρών στο κοινοβούλιο.

Η απόφαση επικύρωσης που αρχικά αναμενόταν μεταξύ 6ης και 9ης Μαρτίου, τώρα μεταφέρεται για την 20ή Μαρτίου το νωρίτερο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κοινοβουλίου. Ούγγροι βουλευτές ανησυχούν για το γεγονός «ότι θα υπάρχει ένα άμεσο σύνορο μεταξύ Ρωσίας και Φινλανδίας άνω των 1.000 χιλιομέτρων», που θα εγκυμονεί κινδύνους κλιμάκωσης της έντασης.

Άλλοι βουλευτές καταγγέλλουν τις επαναλαμβανόμενες επικρίσεις και «τα κατάφωρα ψεύδη» που διαδίδονται από τους Σουηδούς και τους Φινλανδούς για την κατάσταση της Δημοκρατίας στην Ουγγαρία. Η ουγγρική αντιπολίτευση κατηγορεί τον Βίκτορ Ορμπάν ότι καθυστερεί να επικυρώσει την ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ, επειδή επιθυμεί να διατηρήσει σχέσεις και ανοιχτούς διαύλους με τη Μόσχα, παρά τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία. Ουγγαρία και Τουρκία αποτελούν τα μοναδικά κράτη – μέλη που δεν έχουν επικυρώσει ακόμη την ένταξη των σκανδικανικών κρατών στη Συμμαχία.

Η Κομισιόν πρότεινε «πάγωμα» της εκταμίευσης 7.5 δισ. ευρώ προς την Ουγγαρία

Διαβάστε ακόμη: