Μεγάλη δυσαρέσκεια επικρατεί στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια με τον τρόπο που ο Ιβάν Σαββίδης αντιμετωπίζει μέχρι την ώρα τούτη το ζήτημα της πώλησης κυρίως του ΟΛΘ αλλά και του τηλεοπτικού σταθμού Open!

Στο Μαξίμου θεωρούν πλέον πως ο Ιβάν τους κοροϊδεύει, μολονότι η κυβέρνηση τον έχει στηρίξει σε βαθμό υπερβολικό και τον έχει καλύψει απέναντι στις διεθνείς κυρώσεις προς τους Ρώσους ολιγάρχες!

Παρά τις αφόρητες πιέσεις από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και τις παρεμβάσεις απευθείας από τον υπερατλαντικό αμερικανικό παράγοντα, ο Ιβάν «κοροϊδεύει», κωλυσιεργεί, αλλάζει συνεχώς αποφάσεις, δεν συμφωνεί και στο τέλος δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια εξαγοράς του Λιμένα Θεσσαλονίκης και του τηλεοπτικού σταθμού Open!

Υπό αυτή την οπτική γωνία ο Ιβάν Σαββίδης «χάλασε» τις συζητήσεις με 2 ξένα funds, ένα αμερικανικό ( την HIG) και ένα συνταξιοδοτικό σκωτσέζικο για το 71,8% των μετοχών του ΟΛΘ!

Όπως χάλασε και τις συζητήσεις – διαπραγματεύσεις με γνωστό Ελληνοαμερικανό παραγωγό της Νέας Υόρκης για το Open ενώ αντίστοιχα είχε οδηγήσει σε ναυάγιο τις προχωρημένες επαφές με Μπάκο και Καυμενάκη!

Η κυβέρνηση πέραν πάσης αμφιβολίας είναι εκτεθειμένη απέναντι στις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι απέστειλε τελεσίγραφο στον Σαββίδη να μην κατέβει στον διαγωνισμό για το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου τελικά η διαδικασία κηρύχθηκε άγονη!

Αναμένοντας τις νέες κυρώσεις κατά των Ρώσων ολιγαρχών, κατά των υιών του Ιβάν Σαββίδη Γιώργου και Νίκου έχουν ασκηθεί προσφάτως από την Δικαιοσύνη κακουργηματικές διώξεις για ηθική αυτουργία σε εκβίαση!

Διαβάστε περισσότερα