Σήμερα (31/01), η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια» δημοσίευσε νέα έκθεση με τίτλο «Δείκτης Αντίληψης για τη Διαφθορά», στην οποία εμπεριέχεται η παγκόσμια κατάταξη των χωρών από τη λιγότερο έως την περισσότερο «διεφθαρμένη», για το περασμένο έτος.

Οι Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία και Σουηδία ξεχωρίζουν ως οι χώρες της Ευρώπης με τη λιγότερη διαφθορά στον δημόσιο τομέα, σύμφωνα με την έκθεση, ενώ, ως περισσότερο «διεφθαρμένες» παρουσιάζονται η Ουγγαρία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Η Κύπρος και η Ελλάδα τοποθετούνται, σύμφωνα με τη λίστα της Διεθνούς Διαφάνειας για το 2022, πιο κοντά στη Ρουμανία, από την οποία βρίσκονται μόλις δύο θέσεις πιο πάνω. Η Τουρκία βρίσκεται πολύ πιο κάτω στην κατάταξη από όλες τις προαναφερθείσες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας. Όσο υψηλότερο είναι το σκορ που συγκεντρώνει μία χώρα, τόσο λιγότερο «διεφθαρμένη» θεωρείται.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Δανία έχει σκορ 90, η Γερμανία 79, η Ελλάδα 52 (το ίδιο και η Κύπρος), η Ουγγαρία 42 και η Τουρκία 36. Όσο για την Ουκρανία, εκείνη τοποθετείται ακόμη χαμηλότερα, στο 33, αλλά υψηλότερα από τη Ρωσία που συγκεντρώνει 28.

Διαβάστε ακόμη: