Επειδή όπως με έκπληξη παρατηρώ, τα πλοία ελληνικής ιδιοκτησίας που μεταφέρουν κοκαΐνη διαδέχονται το ένα το άλλο, αρχίζω πραγματικά να ανησυχώ κατά ποσόν οι ελληνικές Αρχές έχουν προσεγγίσει την πραγματική ιδιοκτησία των ναρκόπλοιων και έχουν αντιληφθεί ή έχουν συγκεντρώσει απτά στοιχεία για το ποιος είναι ο εφοπλιστής πίσω από τα 2 φορτία των 9 τόνων που έπεσαν στα χέρια των Αστυνομικών και λιμενικών Αρχών!

Η ευθύνη των Αρχών είναι τεράστια, διότι φέρονται να λειτουργούν επιλεκτικά και καθ υπόδειξη!

Θυμίζω ότι σε δυσώδη κατασκευασμένη υπόθεση εναντίον μεγάλου εφοπλιστή, όπου η λάσπη έπεφτε σύννεφο, οι Αρχές επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σήμερα στην προκειμένη περίπτωση!

Διότι είναι προφανές ότι ούτε ο 22χρονος ιδιοκτήτης ΙΚΕ είναι ο πραγματικός διαχειριστής του πλοίου Blume με τους 4,5 τόνους κόκας ούτε η ξανθομαλούσα νοικοκυρά η πραγματική ιδιοκτήτρια!

Πέραν πάσης αμφιβολίας, πίσω από τα 2 τεράστια φορτία κρύβεται όνομα ηχηρό, με χρήμα και διασυνδέσεις, που είχε τη δυνατότητα να αγοράσει τα τεράστια αυτά φορτία άσπρης σκόνης και να προσπαθήσει να τα διανείμει στην αγορά μέσω Ελλάδος!

Επί τη ευκαιρία, χωρίς φυσικά οι υποθέσεις να συνδέονται, ούτε να υπάρχει οποιοσδήποτε συσχετισμός, σερφάροντας στο Ίντερνετ έπεσα πάνω σε 2 περιπτώσεις κατά τις οποίες το ίδιο πλοίο της Danaos Shipping του εφοπλιστή (Δόκτωρος) Γιάννη Κούστα πιάστηκε με ναρκωτικά!

Τον Σεπτέμβριο του 2017 ανακαλύφθηκαν σε δυσπρόσιτο χώρο του πλοίου Dimitris C με σημαία Μάλτας από το πλήρωμα του πλοίου, δέματα βάρους 121 κιλών στο Περού!

Τον Φεβρουάριο του 2018, λίγους μήνες μετά, στο ίδιο πλοίο της Danaos Shipping το Dimitris C, ανακαλύφθηκαν 300 κιλά κοκαΐνης έπειτα από έρευνα που έκανε το πλήρωμα του!

Το ελληνικής ιδιοκτησίας πλοίο με σημαία Μάλτας, βρισκόταν στις προσβάσεις του λιμανιού της Γένοβας στα διεθνή ύδατα αναμένοντας οδηγίες των ιταλικών αρχών!

Το ύποπτο εμπόρευμα βρέθηκε κρυμμένο και πάλι σε δυσπρόσιτο σημείο του καταστρώματος μετά από έλεγχο του πληρώματος!

Το γεγονός αναφέρθηκε αμέσως από τον πλοίαρχο στην εταιρία και τις Αρχές σύμφωνα με την πάγια πολιτική της Danaos ιδιοκτησίας του αποκαλούμενου και «Γιατρού» Γιάννη Κούστα!

Διαβάστε ακόμη: