Ο Βίκτωρας Βερνίκος ή Victor Vernicos, όπως είναι το καλλιτεχνικό του όνομα, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Eurovision 2023, η οποία θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Λίβερπουλ.

Η αποκάλυψη ότι θα είναι εκείνος που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision έγινε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας και στο ερώτημα «εάν το περίμενε», απάντησε ότι πίστευε ότι το τραγούδι του θα πάει καλά. Το τραγούδι είναι μια «συναισθηματική αλλά και παράλληλα φεστιβαλική μπαλάντα», είπε ο Βίκτωρ Βερνίκος αποκαλύπτοντας ότι το έγραψε στα 14 του, τον Απρίλιο του 2021, σε μια αγχώδη, όπως είπε κατάσταση.

Ποιος είναι ο Βίκτωρας Βερνίκος

Ο Βίκτωρας Βερνίκος γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι ο νεότερος εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η χώρα μας στην Eurovision, καθώς είναι μόλις 16 ετών, ενώ το τραγούδι του «What They Say», με το οποίο θα μας εκπροσωπήσει, είναι δική του σύνθεση.

Ο Victor Vernicos ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, μαθήματα φωνητικής στα οκτώ και μαθήματα κιθάρας στα δέκα του χρόνια.

Βίκτωρας Βερνίκος: Αυτός είναι ο 16χρονος που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision

Στα έντεκα άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια, ενώ εδώ και δύο χρόνια επιμελείται και την παραγωγή της δικής του μουσικής, παρακολουθώντας μαθήματα Μουσικής Τεχνολογίας.

Είναι ανιψιός της Μαρίνας Βερνίκου και αυτό το διάστημα κάνει μαθήματα φωνητικής φωνητικής και performance με τη Νίνα Λοτσάρη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 67ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ στις 9, 11 και 13 Μαΐου 2023.

 

Διαβάστε ακόμη: