Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με την τροχιά της μείωσης των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας.

Ο δείκτης  Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,2%, λόγω της πτώσης σχεδόν 1% κατά τις δύο πρώτες συνεδριάσεις του έτους. Στις κινήσεις του κλάδου, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο ανέβηκαν 1,46% καθώς η τεχνολογία υποχώρησε 1,24%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7696.78 μονάδες θετικός κατά 0,12%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται οριακά θετικός κατά 0,05% στις 16547.05 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σε θετικό έδαφος κατά 0,20% στις 7426.58 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 30189.86 μονάδες αυξημένος κατά 0,30%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 10135.3 μονάδες θετικός κατά 0,81%.

Οι μετοχές λιανικής υποχώρησαν 0,84% καθώς οι ενημερώσεις των συναλλαγών έδωσαν μια μικτή εικόνα.

Το κατάστημα ρούχων Next ανέβηκε σε υψηλό ρεκόρ αφού αύξησε τις προοπτικές κερδών ολόκληρου του έτους για πέμπτη φορά, παρά την επισήμανση πιθανών κινδύνων για το 2024, συμπεριλαμβανομένων των καθυστερήσεων των αποθεμάτων από διαταραχή του εμπορίου. Οι μετοχές της εισηγμένης στο Λονδίνο μετοχής εμφανίστηκαν τελευταία άνοδο 4,3% για τη συνεδρίαση.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Γαλλία, εν τω μεταξύ, έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 3,7% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο, μια ελαφρά άνοδο από 3,5% τον Νοέμβριο. Η στατιστική υπηρεσία Insee ανέφερε ότι η αύξηση οφείλεται στην ενέργεια και τις υπηρεσίες και ότι ο πληθωρισμός των μεταποιημένων προϊόντων και των τροφίμων θα πρέπει να επιβραδυνθεί.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ ήταν υψηλότερα μετά την πτώση του Nasdaq Composite για τέταρτη συνεχή ημέρα διαπραγμάτευσης την Τετάρτη.

Η Κίνα οδήγησε τις απώλειες στις αγορές της Ασίας-Ειρηνικού, ακολουθούμενη από τις μετοχές της Ιαπωνίας που ξανάρχισαν τις διαπραγματεύσεις μετά από παρατεταμένες διακοπές της Πρωτοχρονιάς.

Διαβάστε ακόμη: