Οι ευρωπαϊκές αγορές παρουσίασαν μεικτό άνοιγμα την Τετάρτη μετά από μια ζοφερή έναρξη των συναλλαγών για το νέο έτος χθες.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινήθηκε μεταξύ απωλειών και κερδών κατά τη διάρκεια των πρωινών συναλλαγών και υποχώρησε 0,68%. Οι μετοχές των τροφίμων και των ποτών σημείωσαν άνοδο 0,8%, ενώ οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και οι κατασκευές υποχώρησαν κατά 1,9%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7673.82 μονάδες μειωμένος κατά 0,62%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται πτωτικά  κατά 0,97% στις 16606.88 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σε αρνητικό έδαφος κατά 1,28% στις 30134.78 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 30126.48 μειωμένος κατά 1,30%.

Ο ναυτιλιακός γίγαντας Maersk ενίσχυσε τα κέρδη του Τρίτης για να κινηθούν 4,6% υψηλότερα, αφού ανακοίνωσε ότι θα διακόψει τις εμπορικές διαδρομές μέσω της Ερυθράς Θάλασσας λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερους ναύλους θαλάσσιων μεταφορών.

Οι μετοχές ξεκίνησαν δυναμικά το 2024, με τον Stoxx να φτάνει στο υψηλότερο επίπεδό του εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, αλλά έχασε τη δυναμική πριν από το τέλος της συνεδρίασης για να κλείσει ελαφρώς χαμηλότερα.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν πτώση κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις μετοχές στη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν να οδηγούν σε πτώση, καθώς μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευαστών chip, δέχθηκαν πιέσεις μετά την υποβάθμιση της Apple από την Barclays.

Εν τω μεταξύ, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ διολίσθησαν στη διάρκεια της νύχτας, αφού ο Nasdaq Composite κατέγραψε τη χειρότερη σύνοδό του από τον Οκτώβριο.

Διαβάστε ακόμη: