Η OpenAI, η μητρική εταιρεία του ChatGPT, σχεδιάζει να ανοίξει γραφεία στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, δημιουργώντας τη δεύτερη βάση της εκτός των ΗΠΑ και εντός Ευρώπης, με πρώτη να είναι τα γραφεία της στο Λονδίνο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Σαμ Άλτμαν εξήρε την «εντυπωσιακή ανάπτυξη και πρόοδο» του οικοσυστήματος τεχνολογίας και νεοφυών επιχειρήσεων της Ιρλανδίας σε δήλωσή του την Τετάρτη. Ακολουθεί την ανακοίνωση της ίδρυσης γραφείου στο Λονδίνο, του πρώτου εκτός ΗΠΑ, τον Ιούνιο.

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο δημοσίευσε επίσης εννέα αγγελίες εργασίας για την Ιρλανδία στη σελίδα της της και δήλωσε ότι σχεδιάζει να ενισχυσει την ομάδα για να «προωθήσει τις λειτουργίες μας, την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια, την προώθηση στην αγορά, την ασφάλεια και τις νομικές εργασίες, στο πλαίσιο της διαρκούς δέσμευσής μας να εξυπηρετήσουμε καλύτερα την ευρωπαϊκή αγορά».

Η OpenAI έρχεται να προστεθεί στους τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως η Meta Platforms, η Alphabet, η LinkedIn και η Apple που εγκαθίστανται στην Ιρλανδία. Προσελκύεται από τους χαμηλότερους συντελεστές εταιρικής φορολογίας στην Ευρώπη, τη θέση της χώρας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την υπάρχουσα βάση ταλέντων στον τομέα της τεχνολογίας.

Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια και ο Άλτμαν έχει περάσει ένα μεγάλο μέρος του 2023 σε μια παγκόσμια περιοδεία μιλώντας σε ρυθμιστικές αρχές για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης και συζητώντας την προοπτική να ανοίξει γραφεία στις περιοχές δικαιοδοσίας τους.

Διαβάστε ακόμη: