Η Ινδονησία απένειμε στον διευθύνοντα σύμβουλο του OpenAI, Sam Altman, την πρώτη της «Χρυσή Βίζα» — μια εβδομάδα μετά την έναρξη του προγράμματος για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας.

«Υπάρχουν πολλές κατηγορίες χρυσών θεωρήσεων εκτός από αυτές που βασίζονται σε επενδύσεις/κεφαλαιακές επενδύσεις, μία από τις οποίες είναι η χρυσή βίζα που δίνεται σε πρόσωπα που έχουν διεθνή φήμη και μπορούν να προσφέρουν οφέλη για την Ινδονησία», δήλωσε η Silmy Karim, γενική διευθύντρια της Ινδονησίας. μετανάστευσης, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

«Με αυτή τη χρυσή βίζα, η ελπίδα είναι ότι ο Sam Altman μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη και χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην Ινδονησία», είπε ο Καρίμ.

Η «Χρυσή Βίζα» του Άλτμαν είναι για 10 χρόνια.

Ως κάτοχος χρυσής βίζας, ο Αμερικανός επιχειρηματίας θα απολαύσει έλεγχο προτεραιότητας στα αεροδρόμια σε όλο το τεράστιο αρχιπέλαγος της χώρας, μαζί με μεγαλύτερες περιόδους παραμονής και ευκολία εισόδου και εξόδου.

Ο Altman, ο οποίος ίδρυσε τον κατασκευαστή του ChatGPT OpenAIμε τον Elon Musk, βρισκόταν στην Ινδονησία νωρίτερα τη χρονιά του ως μέρος μιας περιοδείας που τον οδήγησε σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ασίας, όπως το Πεκίνο, το Τόκιο, η Σεούλ και η Σιγκαπούρη.

Το ChatGPT είναι το chatbot AI που έχει γίνει viral λόγω της ικανότητάς του να δημιουργεί ανθρώπινες απαντήσεις στα μηνύματα των χρηστών. Μόλις δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του, έφτασε τα 100 εκατομμύρια χρήστες.

Ο Altmanκαι άλλοι τεχνολογικοί ηγέτες προειδοποίησαν πρόσφατα σε ανοιχτή επιστολή τους ότι η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί κίνδυνο εξαφάνισης για τον άνθρωπο όπως και ο πυρηνικός πόλεμος και τόνισαν ότι η μείωση των κινδύνων που συνδέονται με την τεχνολογία θα πρέπει να αποτελεί παγκόσμια προτεραιότητα.

Διαβάστε ακόμη: