Κέρδη μέχρι 200 εκατ. ευρώ, υπόσχεται προσφέρει και στους Έλληνες παίκτες ο ΟΠΑΠ με την εισαγωγή στην Ελλάδα του παιχνιδιού EuroJackpot δημοφιλούς σε πολλές χώρες της Ευρώπης το οποίο μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα μπορεί να παίζεται από όλα τα καταστήματα του reatail δικτύου του οργανισμού.

Η Ελλάδα θα είναι έτσι η δέκατη ένατη χώρα διεξαγωγής του παιχνιδιού που παίζεται εδώ και πολλά χρόνια μέσω των εθνικών οργανισμών λοταριών σε Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, Ολλανδία, Γαλλία και Τσεχία πρόκειται άμεσα να βάλλει και τους παίκτες των τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ στο κλαμπ των εκατομμυριούχων.

Το EuroJackpot (σε πολλές χώρες είναι γνωστό και ως EuroMillions) διεξάγεται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) και η κάθε στήλη του κοστίζει 2,5 ευρώ.

Το παιχνίδι διεξάγεται σε δύο «περιοχές». Στην πρώτη ο παίκτης καλείται να επιλέξει πέντε από πενήντα αριθμούς και στη δεύτερη 2 από δώδεκα.

Υπάρχουν αρκετές κατηγορίες συνδυασμών που κερδίζουν.

Η μικρότερη αφορά 2 στους 50 αριθμούς που προσφέρει κατά μέσο όρο κέρδη 5 ευρώ ανά κερδισμένη στήλη.

Στην ανώτερη κατηγορία δυνητικά τα κέρδη μπορεί να φθάσουν μέχρι και τα 200 εκατ. ευρώ σε ειδικές κληρώσεις (η επόμενη διεξάγεται την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου).

Αν και συμμετέχει στον οργανισμό των ευρωπαϊκών λοταριών μέχρι σήμερα ο ΟΠΑ δίσταζε να φέρει στην Ελλάδα το EuroMillions διότι επικρατούσε η αντίληψη ότι το νέο παιχνίδι ενδεχομένως να «κανιβάλιζε» τα παιχνίδια αριθμών που παίζονται στην Ελλάδα και στην Κύπρο (υπάρχει ειδική συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία).

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού Γιαν Κάρας όπως εκφράστηκε στην τελευταία τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές η αντίληψη αυτή είναι λανθασμένη όπως έχει αποδείξει και η ευρωπαϊκή εμπειρία.

Αντίθετα, η εισαγωγή ενός τόσο ελκυστικού παιχνιδιού αναμένεται να απογειώσει τον τζίρο στα φυσικά καταστήματα του ΟΠΑΠ, οι πράκτορες των οποίων είχαν εκφράσει παράπονα για απώλεια πωλήσεων μετά την επιτυχία της ψηφιακής πλατφόρμας του οργανισμού μέσω της οποίας οι παίκτες με τη χρήση του κινητού τους τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού υπολογιστή μπορούν να παίξουν τα βασικά παιχνίδια αριθμών του ΟΠΑΠ ( ζόκερ, Λόττο, Κίνο).

Παράλληλα με την εισαγωγή του EuroJackpot η διοίκηση του ΟΠΑΠ σχεδιάζει την πλήρη αναμόρφωση των αριθμοπαιχνιδιών του οργανισμού στα πλαίσια των οποίων ήδη λανσαρίστηκε το νέο Λόττο που προσφέρει 10.000 ευρώ το μήνα για δέκα χρόνια.

Σύντομα ανανεώνεται και ο Τζόκερ που θα προσφέρει πλέον 1 εκατ. Ευρώ για τον πρώτο νικητή ( έναντι 600.000 ευρώ σήμερα ) για τους πέντε συν ένα αριθμούς ενώ ο δεύτερος νικητής θα έχει σταθερό κέρδος 100.000 ευρώ.

Η ριζική αναμόρφωση όλων των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ αποτελεί μέρος του βασικού ανασχεδιασμού της διοίκησης της εταιρίας που κατά το ενεάμηνο παρουσίασε έσοδα 481 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 83,3 εκατ. ευρώ ( μείωση 3,6% και 29,8% ) έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2022.

Διαβάστε ακόμη: