Το στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ και η αδυναμία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κερδίσει από τη φθορά που προκάλεσε στη Νέα Δημοκρατία η τραγωδία των Τεμπών, οδηγεί αναγκαστικά τον Αλέξη Τσίπρα στην επικίνδυνη τακτική του Πολακισμού.

Η ολική επιστροφή του Παύλου Πολάκη στο προσκήνιο και η επαναφορά του στους συνδυασμούς του νομού Χανίων συνιστά κίνηση απελπισίας από τον Αλέξη Τσίπρα, για να περιχαρακώσει το αντισυστημικό ακροατήριο μετά τις διαρροές ενός μεγάλου ποσοστού στο ΜέΡΑ25 και στο ΚΚΕ.

Για μια ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας μεταμορφώνεται από κεντρώος σε ακραίο, προφανώς γιατί προεξοφλεί την ήττα του κόμματός του και προετοιμάζεται για τη διαχείριση της επόμενης μέρας.

Γι’ αυτό ο Τσίπρας προτίμησε να ακυρώσει τις αποφάσεις που ο ίδιος έλαβε και τις οποίες πριν από λίγες μέρες θεωρούσε αδιαπραγμάτευτες.

Ο Πολάκης είναι το φόβητρο το οποίο θα προβάλει προς τους εσωκομματικούς του αντιπάλους.

Βέβαια στο Μαξίμου το βράδυ της Παρασκευής έστησαν πάρτι για το μεγάλο δώρο που τους έκανε ο Αλέξης Τσίπρας με την επιστροφή του αψύ Κρητικού που είχε προγράψει τραπεζίτες, δημοσιογράφους και δικαστές.

Ο επικοινωνιακός μηχανισμός της κυβέρνησης αναμένεται να αξιοποιήσει στο έπακρο την ολική επιστροφή Πολάκη, αποκόπτοντας τον ΣΥΡΙΖΑ από το ακροατήριο των κεντρογενών ψηφοφόρων.

Y.Γ. : Που είναι τώρα τα στελέχη εκείνα, καθώς και οι δημοσιογράφοι, που έλεγαν διάφορα περί αποφασιστικότητας του Τσίπρα και άλλα τέτοια ωραία;

Διαβάστε περισσότερα