Με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου απάντησε η κυβέρνηση στις νέες προκλήσεις από την πλευρά της τουρκικής ηγεσίας. Συγκεκριμένα, στην δήλωση αναφέρονται τα εξής:

«Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την τουρκική ηγεσία στον αδιέξοδο δρόμο της πόλωσης. Η Ελλάδα υπερασπίζεται τα συμφέροντά της, με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο. Οι θέσεις της είναι πασίγνωστες, σταθερές, ξεκάθαρες και απόλυτα ισχυρές. Η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται από κανέναν και με κανένα τρόπο», ανέφερε στη δήλωση του ο Γιάννης Οικονόμου.

Ερντογάν: Νέες προκλήσεις – «Μητσοτάκη, αν κάνεις το λάθος, θα έρθουν οι τρελοί Τούρκοι»

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας προχώρησε σε νέο, προκλητικό παραλήρημα, «εξαπολύοντας» απειλές κατά της Ελλάδας, απευθυνόμενος κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, έκανε ειδική αναφορά στον πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι «κοίτα, Μητσοτάκη, μιλάς από εδώ και από εκεί. Έχε υπόψη σου ότι οι τρελοί Τούρκοι θα έλθουν, αν επιχειρήσεις να κάνεις λάθος», μιλώντας στα εγκαίνια εκπαιδευτικού ιδρύματος,

Παράλληλα, αναφέρθηκε ξανά για τον πύραυλο Tayfun, ισχυριζόμενος ότι «στην Ελλάδα, λένε πως “η Τουρκία έφτιαξε έναν πύραυλο που τον αποκαλεί Tayfun. Τι θα γίνει, αν χτυπήσει με αυτόν την Αθήνα;”. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα, εσείς πρέπει να είστε έξυπνοι». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί ξανά στο παράλογο αίτημα για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, επισημαίνοντας ότι «όσο εσύ τα εξοπλίζεις (σ.σ. εννοεί την Ελλάδα) εμείς θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια;».

Η ειδική αναφορά στον Πρωθυπουργό, έρχεται λίγες ώρες μετά την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο CNN, από το Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, προέβλεψε ότι «δε θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία, όμως, τα τελευταία τρία χρόνια βιώσαμε πολλές εντάσεις και όχι μόνο για το Καστελόριζο. Θα πρέπει να μπορούμε να κάτσουμε με την Τουρκία ως λογικοί ενήλικες και να συζητήσουμε το θέμα της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο. Το κάναμε επιτυχώς με την Ιταλία, την Αίγυπτο, την Αλβανία. Θα παραπέμψουμε το ζήτημα στη Χάγη και εκείνη θα αποφασίσει», υπογράμμισε.

Διαβάστε ακόμη: