Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, λέγοντας ότι «συμπληρώνονται σήμερα τρία από την ημέρα που οι Έλληνες αποφάσισαν να αλλάξουν σελίδα και να τελειώσουν με την μνημονιακή ταλαιπωρία».

«Χειριστήκαμε τις κρίσεις με επάρκεια και αποτελεσματικότητα, η Ελλάδα παραμένει όρθια, όταν άλλες δυνάμεις λύγισαν, χάρη στις τεράστιες προσπάθειες της ελληνικής κοινωνίας. Μέσα στον παγκόσμιο τυφώνα η Ελλάδα δεν έμεινε σε θέση άμυνας, πήγαμε μπροστά. Ξεπεράσαμε τις τραγωδίες του μνημονίου και αντιμετωπίσαμε χρόνιες παθογένειες» είπε ο κ. Οικονόμου.

Και πρόσθεσε ότι «τα όσα πετύχαμε είναι ο δείκτης για τα όσα μπορούμε να πετύχουμε στο επόμενο διάστημα που δεν θα υπάρχουν τόσες κρίσεις».

Παράλληλα, ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε σε 20 επιτεύγματα της κυβέρνησης και της κοινωνίας, μεταξύ των οποίων ήταν η αύξηση του ΑΕΠ, η μείωση της ανεργίας, οι μειώσεις φόρων και εισφορών, η ενίσχυση του εισοδήματος, οι ξένες άμεσες επενδύσεις, ο διπλασιασμός των ελληνικών εξαγωγών, η ενίσχυση της μεσαίας τάξης, η αύξηση του κατώτατου μισθού, τα 51 δις ευρώ που έχουν δοθεί για να στηρίξουν νοικοκυριά και εισοδήματα, η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία, η αποπληρωμή του ΔΝΤ, η ψηφιοποίηση του κράτους και άλλα σε όλους τους τομείς της πολιτικής.

«Η Ελλάδα έγινε και συνεχίζει να γίνεται πιο ισχυρή. Υπήρξαν και λάθη που αναγνωρίσαμε και επιχειρούμε πάντα να διορθώνουμε. Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια δημιουργούμε περιβάλλον σταθερότητας και ασφάλειας» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επίσης μίλησε για τη στήριξη των νοικοκυριών και επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο τον Ιούλιο.

Οικονόμου: «Δεν υπάρχει δημοσκοπική καθίζηση της ΝΔ»

Στη συνέχεια, ο κ. Οικονόμου κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το εάν υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει ο Τούρκος πρωθυπουργός , κ.Ερντογάν, ρυθμιστής των ελληνικών εκλογών, όπου και τόνισε ότι «ήταν απόλυτα καθαρή η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο θέμα των εκλογών, και δεν υπάρχει το ζήτημα αυτό».

«Η αποσπασματική ερμηνεία των δηλώσεων ή η διαστρέβλωση οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα», είπε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση τόνισε ότι δεν υπάρχει δημοσκοπική καθίζηση για τον κυβερνών κόμμα και η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου είναι αυτή που ήταν στις εκλογές του 2019.

«Η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη δουλειά της και υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο κ.Οικονόμου.