Οι τιμές του πετρελαίου σημείωναν ελαφρά υποχώρηση την Τετάρτη σε μια ήσυχη συνεδρίαση μια μέρα πριν την αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών, καθώς η αγορά περίμενε νέα για τις περικοπές της παραγωγής από τον όμιλο παραγωγών του ΟΠΕΚ+ και αναζητούσε επιβεβαίωση για μια απότομη συσσώρευση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent διαπραγματεύονταν στα 1,04 δολάρια στα 81,41 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου West Texas Intermediate των ΗΠΑ υποχωρούσαν κατά 1$ στα 76,80$.

Λίγο πριν το άνοιγμα της διαπραγμάτευσης στην Wall Street ανακοινώθηκε ότι οι συνεδριάσεις του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και των συμμάχων του, γνωστών συλλογικά ως OPEC+, αναβλήθηκαν από τις 25 έως τις 26 Νοεμβρίου για τις 30 Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα οι τιμές να πέφτουν πάνω από 3 δολάρια το βαρέλι στο ενδοημερήσιο εμπόριο της Πέμπτης.

Το συμβόλαιο Ice Brent με παράδοση Ιανουαρίου διαπραγματευόταν στα 79,05 δολάρια το βαρέλι στις 13:50 ώρα Λονδίνου, μειωμένο κατά 3,40 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο Nymex WTI με τη λήξη του Ιανουαρίου ήταν στα 74,40 δολάρια το βαρέλι, μειωμένο κατά 3,37 δολάρια το βαρέλι.

Η Γραμματεία του ΟΠΕΚ, που έκανε την ανακοίνωση, δεν αποκάλυψε τον λόγο της αναβολής.

Διαβάστε ακόμη: