Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου υποχώρησαν την Τρίτη, αντιστρέφοντας το ράλι της προηγούμενης ημέρας, καθώς οι ανησυχίες για ασθενέστερη ζήτηση εν μέσω επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας αντιστάθμισαν την προοπτική εμβάθυνσης των περικοπών της προσφοράς από τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του, όπως η Ρωσία.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού Brent υποχώρησε κατά 19 σεντς, ή 0,2%, στα 82,13 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate ήταν στα 77,68 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 15 σεντς ή 0,2%.

Και τα δύο συμβόλαια αυξήθηκαν κατά περίπου 2% τη Δευτέρα, αφού τρεις πηγές του ΟΠΕΚ+ είπαν στο Reuters ότι η ομάδα παραγωγών, που αποτελείται από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) και τους συμμάχους του, πρόκειται να εξετάσει εάν θα προβεί σε επιπλέον περικοπές στην προσφορά πετρελαίου όταν συνεδριάσει. στις 26 Νοεμβρίου.

Η αγορά πετρελαίου έχει υποχωρήσει σχεδόν 20% από τα τέλη Σεπτεμβρίου καθώς η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ, τον κορυφαίο παραγωγό στον κόσμο, διατηρήθηκε σε υψηλά ρεκόρ, ενώ η αγορά ανησυχούσε για την αύξηση της ζήτησης, ειδικά από την Κίνα, τον Νο. 1 εισαγωγέα πετρελαίου.

Οι έμποροι παρακολουθούσαν επίσης σημάδια καταστροφής της ζήτησης από μια πιθανή ύφεση των ΗΠΑ το 2024 και εξέταζαν την προειδοποίηση της περασμένης εβδομάδας για πιθανό αποπληθωρισμό από τη Walmart, τον μεγαλύτερο λιανοπωλητή των ΗΠΑ.

Τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ πιθανότατα αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα αποσταγμάτων παρατηρήθηκαν πτώση, σύμφωνα με προκαταρκτική δημοσκόπηση του Reuters τη Δευτέρα. Μια εβδομαδιαία έκθεση από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου αναμένεται αργότερα την Τρίτη και από τη Διοίκηση Ενεργειακών Πληροφοριών αναμένεται την Τετάρτη.

Από την πλευρά της προσφοράς, ο ΟΠΕΚ+ είναι πιθανό να επεκτείνει ή ακόμα και να εμβαθύνει τις περικοπές της προσφοράς πετρελαίου το επόμενο έτος, προέβλεψαν οκτώ αναλυτές.

Μεταξύ των αναλυτών, η Goldman Sachs είπε ότι με βάση το στατιστικό μοντέλο της για τις αποφάσεις του ΟΠΕΚ, δεν θα πρέπει να αποκλειστούν βαθύτερες περικοπές δεδομένης της πτώσης της κερδοσκοπικής θέσης και των χρονικών διαστάσεων και των υψηλότερων από το αναμενόμενο αποθεμάτων.