Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού σημείωσαν άνοδο περισσότερο 2% τη Δευτέρα, επεκτείνοντας τα κέρδη από την προοπτική του ΟΠΕΚ+ να ενισχύσει τις περικοπές της προσφοράς για να στηρίξει τις τιμές μετά από τέσσερις εβδομάδες πτώσης λόγω ανησυχιών για τη ζήτηση και ανησυχίας για τη διακοπή του εφοδιασμού στη Μέση Ανατολή λόγω της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς.

Τα συμβόλαια αργού Brent για τον Ιανουάριο αυξήθηκε 2,12 δολάρια ή 2,63% στα 82,73 δολάρια το βαρέλι, ενώ το West Texas Intermediate, τα συμβόλαια Δεκεμβρίου αυξήθηκαν 1,89 δολάρια ή 2,49%, στα 77,78 δολάρια το βαρέλι.

Και τα δύο συμβόλαια διαμορφώθηκαν κατά 4% υψηλότερα την Παρασκευή, αφού τρεις πηγές του ΟΠΕΚ+ δήλωσαν στο Reuters ότι η ομάδα παραγωγών, που αποτελείται από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) και συμμάχους, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, πρόκειται να εξετάσει εάν θα προβεί σε πρόσθετες περικοπές στην προσφορά κατά τη συνεδρίασή της στις 26 Νοεμβρίου.

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν σχεδόν κατά 20% από τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ οι άμεσες διαφορές μεταξύ των μηνών για το Brent και το WTI υποχώρησαν στο contango την περασμένη εβδομάδα. Σε μια αγορά contango οι άμεσες τιμές είναι χαμηλότερες από εκείνες των επόμενων μηνών, σηματοδοτώντας επαρκή προσφορά.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης το ρωσικό εμπόριο αργού πετρελαίου αφού η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις σε τρία πλοία που έχουν στείλει αργό Sokol στην Ινδία.

Την Παρασκευή, η Μόσχα ήρε την απαγόρευση των εξαγωγών βενζίνης, η οποία θα μπορούσε να αυξήσει τις παγκόσμιες προμήθειες καυσίμου κινητήρα. Αυτό έγινε μετά την κατάργηση των περισσότερων περιορισμών στις εξαγωγές ντίζελ από τη Ρωσία τον περασμένο μήνα.

Διαβάστε ακόμη: