search

AREA 51

Οι τέσσερις μεγάλες επιβεβαιώσεις του Radar: Η Εθνική και οι Άραβες, η ΔΕΗ και η ΕΝΕΛ Ρουμανίας, η Τέρνα Ενεργειακή και το deal με την First και το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Σε όλα τα μεγάλα επιχειρηματικά ζητήματα των ημερών, πρώτο το Radar σας ενημέρωσε με απόλυτη εγκυρότητα, χωρίς να κρύβει λόγια και χωρίς να διαδραματίζει ρόλο γραφείου τύπου!

Οι τέσσερις μεγάλες επιβεβαιώσεις του Radar: Η Εθνική και οι Άραβες, η ΔΕΗ και η ΕΝΕΛ Ρουμανίας, η Τέρνα Ενεργειακή και το deal με την First και το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Όπως ξεκάθαρα προκύπτει πλέον από τα γεγονότα, οι Άραβες όπως πρώτο και μόνο το Radar είχε αποκαλύψει από τις αρχές του χρόνου (και όλοι έσπευδαν να απαξιώσουν) επέδειξαν σοβαρό ενδιαφέρον για την Εθνική τράπεζα και ειδικότερα για το 20% ή ακόμη και το 30% των μετοχών της από το ΤΧΣ.

Βεβαίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δέχτηκε κάτι τέτοιο καθώς σε καμία περίπτωση δεν ήθελε η Εθνική τράπεζα να περάσει υπό τον πλήρη έλεγχο των Αράβων!

Η δεύτερη επιβεβαίωση, μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος του Public Investment Fund of Saudi Arabia , όπως μορφοποιήθηκε με τη σχετική επιστολή για το 20% προς το ΤΧΣ, ήταν ότι το ενδιαφέρον αυτό ήταν θνησιγενές, καθώς ο νόμος για το ΤΧΣ που η κυβέρνηση ψήφισε, δεν επιτρέπει απευθείας διαπραγμάτευση, αλλά διαδικασία διαγωνιστική (τύπου book building κλπ.)!

Και οι Άραβες δεν έχουν μάθει να μπαίνουν – συμμετέχουν σε διαγωνισμούς!

Έτσι, το θέμα έπαιξε λόγω πολιτικής εκμετάλλευσης από Πατέλη – Σταικούρα από τη μία και ενδιαφέροντος Σαουδαραβών για το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου του 2030, μια υποψηφιότητα μαζί με Ελλάδα και Αίγυπτο!

Επιβεβαίωση 2: Η ΔΕΗ και η ΕΝΕΛ Ρουμανίας

Το Radar ήταν εκείνο που και πάλι πρώτο και μόνο αποκάλυψε τις προχωρημένες συζητήσεις μεταξύ ΔΕΗ και Enel Ρουμανίας για εξαγορά του 70% της δεύτερης από την πρώτη!

Την χαρακτηρίσαμε ως εξαγορά του αιώνα, υπό την έννοια ότι η ολοκλήρωση της που πλέον έχει εισέλθει στο τελικό στάδιο καθιστά την ΔΕΗ κυρίαρχη σε Ελλάδα και Βαλκάνια, πανίσχυρο παίκτη στην Ευρώπη, ενώ ολοκληρώνει το περίφημο turn around story της Διοίκησης Στάσση!

Επιβεβαίωση 3: Η Τέρνα Ενεργειακή και το deal με την First!

Εμείς αποκαλύψαμε πρώτοι το ενδιαφέρον της Macquarie για την εξαγορά της Τέρνα Ενεργειακής, εμείς ότι μπήκαν στο παιχνίδι άλλοι 2 ενδιαφερόμενοι, εμείς ότι προχωρούν οι συζητήσεις με την First , εμείς ότι έκλεισε το deal όταν όλοι έγραφαν ότι δήθεν χάλασε η δουλειά! Και μάλιστα επισημάναμε ότι ρόλο στη χρηματοδότηση παίζει η ιαπωνική Mitsubishi! Εντός Νοεμβρίου τα σπουδαία …

Επιβεβαίωση 4: Το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ο διαγωνισμός και οι αφερέγγυοι Ελληνοαμερικανοί!

Σε ανύποπτη χρονική στιγμή σας ενημερώσαμε ότι ο διαγωνισμός για το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δεν θα προχωρήσει, δεν θα ολοκληρωθεί, καθώς οι Ελληνοαμερικανοί που συμμετέχουν σε κοινοπρακτικά σχήματα, δεν γεμίζουν το μάτι κανενός, ούτε καν της Πρεσβείας στην Αθήνα! Και ως εκ τούτου κρίνονται αφερέγγυοι!

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι στρατηγικής σημασίας οπότε σε καμία περίπτωση δεν θα προχωρούσε ένας διαγωνισμός – παρωδία, αποτέλεσμα υπόπτων και κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλά και λάσπης στον ανεμιστήρα!

Διαβάστε ακόμη: