H άτυπη κόντρα μεταξύ των σχολών Κώστα Καραμανλή και Κώστα Σημίτη αναβιώνει στις 6 Νοεμβρίου αφού οι υπεύθυνοι για την εκδήλωση προς τιμή του Σημίτη και αυτή προς τιμή της αείμνηστης Μαριέττας Γιαννάκου αποφάσισαν για λόγους ιδεοληψίας να διοργανώσουν τις εκδηλώσεις την ίδια μέρα και την ίδια ακριβώς ώρα.

Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για την Άννα Διαμαντοπούλου και το Δίκτυο για την Μεταρρύθμιση που οργάνωσε την εκδήλωση προς τιμή του μέντορα της Κώστα Σημίτη.

Στην δεύτερη περίπτωση μιλάμε για την Παναθηναϊκή Ένωση Γυναικών στην οποία έχουν λόγο η Φάνη Πάλλη Πετραλιά, η Ελίζα Βόζενμπεργκ και άλλες.

Στην αρχή το Μέγαρο Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός ήθελαν να αποφύγουν τις εκδηλώσεις για ευνόητους λόγους αποστάσεων.

Πόσο μάλλον όταν προγραμματίστηκαν για την ίδια μέρα και ώρα.

Όμως, μετά αποφασίστηκε να πάει και στις 2 για να μην δημιουργήσει εντυπώσεις.

Όμως, αυτές οι εκδηλώσεις έχουν ξυπνήσει τα πάθη στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ.

Από την μία το όνομα Σημίτη αποτελεί κόκκινο πανί για τους καραμανλικούς για ιστορικούς λόγους.

Όμως, οι οπαδοί του Καραμανλή βλέπουν ότι το αμιγές κεντροδεξιό κάποτε κόμμα της ΝΔ έχει γίνει κεντροαριστερό κατά βάση.

Σε ένα υπουργικό συμβούλιο το ανέκδοτο που ακούστηκε από τον Μάκη Βορίδη είναι ότι η τάση ΠΑΣΟΚ στους υπουργούς είναι η μεγαλύτερη. Δεν είχε άδικο.

Άλλωστε, να σας ενημερώσω ότι οι περισσότεροι υπουργοί που προέρχονται από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ και ανήκουν στον εκσυγχρονιστικό μπλοκ θα παραστούν στην εκδήλωση για τον Σημίτη.

Από την άλλη, όμως, οι σημιτικοί υπουργοί θεωρούν ότι ο Κώστας Καραμανλής ήταν ο βασικός υπαίτιος που η χώρα έπεσε στα βράχια και μπήκαμε στα μνημόνια.

Γι’ αυτό και «σνομπάρουν» στελέχη που ήταν στην κυβέρνηση Καραμανλή.

Ασχέτως δε που οι περισσότεροι είτε πήγαν στο κόμμα Καμμένου (κάποτε) ή στήριξαν ανοικτά τον Αλέξη Τσίπρα.

Παρόλο αυτά, λόγω και της μεγάλης εμβέλειας που είχε η πολιτική διαδρομή της Μαριέττας Γιαννάκου – την οποία ο Καραμανλής σεβόταν και συμβουλευόταν πάντοτε- θα πάνε αρκετοί να αποτίσουν φόρο τιμής.

Το σχέδιο είναι να πάνε στις 7 το απόγευμα στον Σημίτη και μετά να πάνε στην ομιλία του Κ. Καραμανλή που θα αρχίσει 8.30. Έτσι θα πράξει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτό, βέβαια, που έχει σημασία είναι ότι θα μιλήσει και ο Κώστας Καραμανλής σε αυτή την εκδήλωση ο οποίος να πούμε ότι έχει πυκνώσει τις παρεμβάσεις του.

Σε κάθε περίπτωση θα είναι δύο εκδηλώσεις με πολλά παραλειπόμενα που θα τροφοδοτήσει τις παραπολιτικές στήλες.

Διαβάστε ακόμη: