Εδώ και αρκετές ημέρες έχουμε αναφερθεί σε έναν υπόγειο πόλεμο που βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, ο οποίος είχε ως πρωταγωνιστές πρώην τραπεζίτες και κορυφαία τραπεζικά στελέχη, πρώην και εν ενεργεία και είχε ως κεντρικό στόχο (και έχει ακόμα) τις αλλαγές διευθυνόντων συμβούλων στις τέσσερις συστημικές τράπεζες και κυρίως σε δύο εξ αυτών.

Οι προσπάθειες αυτές ξεκίνησαν περίπου από τις αρχές του περασμένου φθινοπώρου και σταδιακά επιχειρήθηκε να δημιουργηθούν ρήγματα στις ομάδες στήριξης των CEO κάθε τράπεζας.

Ως ένα βαθμό, μάλιστα, υπήρξαν κάποια σημαντικά αποτελέσματα, που δημιούργησαν την αίσθηση ότι ο στόχος θα επιτευχθεί, τουλάχιστον ως προς τους κύριους στόχους της.

Οι πληροφορίες της στήλης κατέληγαν στην κατηγορηματική διάψευση αυτών των φημών, από πηγές που είχαν επαφή και ενημέρωση από την Φρανκφούρτη.

Κατά πληροφορίες, για την κίνηση αυτή ενημερώθηκε “κάποια στιγμή” και ο επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου (SSM) της ΕΚΤ, ο Αντρέα Ενρία.

Υπάρχουν, όμως, αντικρουόμενες απόψεις για το ποια πλευρά ενημέρωσε τον ευρωπαίο Επόπτη. Αυτή που μεθόδευε τις αλλαγές, επικαλούμενη “σωρεία λαθεμένων επιλογών”, προκειμένου να έχει την εύνοιά του ή η πλευρά των άμεσα θιγομένων, που κάποια στιγμή έγιναν κοινωνοί, μέσω τρίτων προσώπων, του υπόγειου πολέμου που εξυφαίνονταν εν αγνοία τους, με στόχο την εκπαραθύρωσή τους;

Το θέμα είναι ότι η θητεία του Ενρία ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες και ήδη έχει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει σε λίγες ημέρες, την 23η Ιουνίου.

Για το λόγο αυτό, δεν θα μπορούσε να λάβει την οποιαδήποτε σχετική απόφαση στο εναπομείναν διάστημα μέχρι τη λήξη της θητείας του.

Αλλά, ακόμα χειρότερα για τους εμπνευστές αυτής της πρωτοφανούς στα τραπεζικά χρονικά μεθόδευσης, η… μουσική που θα παίζει ο νέος επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, κατά τις πληροφορίες της στήλης, είναι φαν των… ενορχηστρώσεων του Μπαχ και ταυτόχρονα γνωρίζεται χρόνια, με έναν εκ των στόχων που είχε θέσει η συγκεκριμένη ομάδα πρώην τραπεζιτών και πρώην και νυν τραπεζικών στελεχών.

Μεγαλύτερη ατυχία από αυτή, δεν μπορούσε να υπάρξει, αν οι πληροφορίες μας επιβεβαιωθούν…

Διαβάστε περισσότερα