Η ομάδα της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου Ubuy δημιούργησε μια κατάταξη των 20 κορυφαίων πρωτευουσών της Ευρώπης χρησιμοποιώντας διάφορες μετρήσεις.

Η παγκόσμια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίο Ubuy δημιούργησε μια νέα έκθεση που κατατάσσει τις 20 κορυφαίες πρωτεύουσες της Ευρώπης όπου οι οικογένειες μπορούν να απολαύσουν την απόλυτη έξοδο με θέμα την επιστήμη.

Μια οικογενειακή εκδρομή σε ένα μουσείο επιστημών μπορεί να είναι μια διασκεδαστική και ταυτοχρονα εκπαιδευτικη εκδρομή ενώ συνήθως έχει μικρό κόστος η μπορεί να είναι και δωρεάν. Αλλά πού μπορούν οι γονείς και τα παιδιά να απολαύσουν την απόλυτη ημέρα με θέμα την επιστήμη;

Η ομάδα της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου Ubuy δημιούργησε μια κατάταξη των 20 κορυφαίων πρωτευουσών της Ευρώπης χρησιμοποιώντας διάφορες μετρήσεις: τον αριθμό των μουσείων επιστήμης, τον αριθμό των μουσείων συνολικά και τον αριθμό των μουσείων που προσφέρουν δωρεάν είσοδο.

Μιλώντας σχετικά με την έκθεση, ο Faizan Khan της Ubuy δήλωσε: “Είναι υπέροχο να βλέπουμε πόσα μουσεία επιστημών υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη! Μας άρεσε να τα ερευνούμε και να μαθαίνουμε για μερικά συναρπαστικά εξειδικευμένα και ασυνήθιστα μουσεία. Μερικά μόνο που ξεχώρισαν για εμάς ήταν το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στην Αθήνα και το Micropia του Άμστερνταμ, το οποίο είναι αφιερωμένο στα μικρόβια. Η κορυφαία πόλη σύμφωνα με την κατάταξή μας είναι το Λονδίνο, αλλά οποιαδήποτε από τις τοποθεσίες της λίστας μας έχει πολλά μουσεία για να διασκεδάσουν οι οικογένειες”.

Ακολουθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις 5 κορυφαίες πόλεις της Ubuy για ένα ταξίδι με θέμα την επιστήμη.

1) Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Το Λονδίνο έρχεται στην πρώτη θέση, με 13 μουσεία επιστήμης και 491 μουσεία συνολικά. 96 από αυτά τα μουσεία έχουν ελεύθερη είσοδο καθώς από το 2001, πολλά μουσεία στο Ηνωμένο Βασίλειο παρέχουν δωρεάν είσοδο. Όλα αυτά αθροίζουν 600 συνολικούς πόντους για το Λονδίνο. Τα επιστημονικά μουσεία του Λονδίνου περιλαμβάνουν διάσημα αξιοθέατα όπως το Μουσείο Επιστημών, καθώς και λιγότερο γνωστές επιλογές όπως το Πλανητάριο Peter Harrison.

2) Παρίσι, Γαλλία

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Παρίσι. Η γαλλική πρωτεύουσα διαθέτει 13 μουσεία επιστημών και 382 μουσεία συνολικά. Η είσοδος σε 30 από αυτά τα αξιοθέατα είναι δωρεάν. Όλα μαζί, αυτό σημαίνει συνολικά 425 πόντους. Ίσως το πιο γνωστό επιστημονικό μουσείο στο Παρίσι είναι το ité des Sciences et de l’Industrie ή City of Science and Industry, το οποίο διαθέτει ξεχωριστό τμήμα για παιδιά με πολλές διαδραστικές δραστηριότητες.

3) Πράγα, Τσεχία

Η Πράγα κατατάσσεται στην τρίτη θέση, με 5 μουσεία αφιερωμένα στην επιστήμη. Συνολικά διαθέτει 399 μουσεία, εκ των οποίων τα 15 είναι ελεύθερης εισόδου. Ακριβώς πίσω μόνο από το Παρίσι, συγκενρώνοντας συνολικά 419 βαθμούς. Σε αυτή την πόλη, το Εθνικό Τεχνικό Μουσείο είναι μια εξαιρετική επιλογή, με μια τεράστια συλλογή αεροπλάνων και αυτοκινήτων.

4) Βερολίνο, Γερμανία

Το Βερολίνο διαθέτει 8 μουσεία επιστήμης σε σύνολο 303 μουσείων. Τα 35 προσφέρουν δωρεάν είσοδο, και όλα αυτά αθροίζουν συνολικά 346 πόντους. Ένα δημοφιλές μουσείο στη γερμανική πρωτεύουσα είναι το Science Center Spectrum, το οποίο είναι γεμάτο από πρακτικά εκθέματα όπου τα παιδιά μπορούν να μάθουν μέσα από το παιχνίδι.

5) Ρώμη, Ιταλία

Στην πέμπτη θέση, η Ρώμη είχε περισσότερα μουσεία επιστημών από οποιοδήποτε άλλο μέρος του καταλόγου. Η πρωτεύουσα της Ιταλίας διαθέτει 14 επιστημονικά μουσεία.Υπάρχουν 289 μουσεία στην πόλη, 33 από τα οποία προσφέρουν δωρεάν είσοδο.Συνολικά φτάνουν τους 336 βαθμούς.Τα μουσεία επιστήμης στη Ρώμη περιλαμβάνουν το Explora, το οποίο διαθέτει πολλά διαδραστικά εκθέματα για παιδιά, και το Μουσείο του Φωτός, το οποίο διδάσκει στους επισκέπτες την επιστήμη του φωτός μέσα από ψευδαισθήσεις που λυγίζουν το μυαλό.

Τα υπόλοιπα μουσεία της πρώτης δεκάδας ήταν το Άμστερνταμ (255 βαθμοί), η Μαδρίτη (208 βαθμοί), η Βουδαπέστη (196 βαθμοί), η Βιέννη (194 βαθμοί) και η Λισαβόνα (180 βαθμοί).

Στην 11η θέση η Αθήνα

Στην πρώτη 20αδα και συγκεκριμένα στην 11η θέση των πόλεων με τα καλύτερα μουσεια είναι η Αθήνα.

Η Αθήνα φιλοξενεί ένα μουσείο τεχνολογίας με μια διαφορά – το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας! Μπορείτε να εξερευνήσετε διαδραστικά εκθέματα και να δοκιμάσετε εφευρέσεις, gadget, ακόμη και παιχνίδια και παζλ που θα χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αξίζει επίσης μια επίσκεψη – κλείστε ένα εισιτήριο για να έρθετε μετά το βράδυ για να παρακολουθήσετε τους ουρανούς μέσω ενός τηλεσκοπίου. Η περιήγηση στο παρατηρητήριο θα σας διδάξει επίσης για την ιστορία της αστρονομίας. Σύνολικά η Αθήνα σύμφωνα με την έρευνα συγκενρώνει 159 βαθμούς.

Δείτε την πρώτη 20αδα:

Διαβάστε ακόμη: