Οι ισραηλινές αερογραμμές θα επαναλάβουν τις απευθείας πτήσεις στην Τουρκία, ως ένδειξη της συνεχιζόμενης βελτίωσης στις διμερείς σχέσεις, ανέφερε σήμερα (14/02) ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας, Έλι Κοέν, προβλέποντας αύξηση κατά 25% στον τουρισμό, εφέτος.

Η πρώτη τέτοια πτήση θα αναχωρήσει μεθαύριο (16/02), γνωστοποίησε, κατά τη διάρκεια «επίσκεψης αλληλεγγύης» στην Τουρκία, όπως την περιέγραψε.

Ισραηλινός αξιωματούχος υποστήριξε ότι οι πτήσεις επαναλαμβάνονται στο πλαίσιο συμφωνίας για την ασφάλεια των αεροπορικών εταιρειών που επετεύχθη πέρυσι, καθώς οι δύο χώρες οικοδομούν εκ νέου τους δεσμούς τους, οι οποίοι είχαν γνωρίσει «διαμάχες», όσον αφορά τις πολιτικές του Ισραήλ προς τους Παλαιστίνιους.

«Θα ήθελα να σάς ενημερώσω ότι οι ισραηλινές πτήσεις θα ανανεωθούν σε δύο ημέρες από σήμερα και ότι οι τρεις μεγάλες εταιρείες στο Ισραήλ θα ανανεώσουν τις πτήσεις προς την Τουρκία», σημείωσε ο κ. Κοέν.

«Σίγουρα, θα αναθερμάνουμε τις σημαντικές σχέσεις ανάμεσα στην όμορφη πατρίδα σας και το Ισραήλ», προσέθεσε, προβλέποντας ότι ένα εκατομμύριο Ισραηλινοί θα επισκεφθούν την Τουρκία μέσα στο 2023, περισσότεροι από τους 800.000 που είχαν ταξιδέψει πέρυσι, με αεροπορικές εταιρείες κρατών του εξωτερικού.

Διαβάστε ακόμη: