Το αμερικανικό Πεντάγωνο εξετάζει το ενδεχόμενο να παραδώσει στην Ουκρανία νέους, υψηλής ακριβείας πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Η εταιρεία Boeing πρότεινε στο Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών να παραδώσει στις ουκρανικές δυνάμεις τους πυραύλους “Ground – Launched Small Diameter Bomb”, με βεληνεκές 150 χιλιομέτρων.

Αυτό, θα έδιδε την δυνατότητα στην Ουκρανία να πλήξει στόχους σε βάθος στα ρωσικά μετόπισθεν, οι οποίοι –προς το παρόν– βρίσκονται εκτός βεληνεκούς των πυραύλων που διαθέτει.

Ο Καναδάς διπλασιάζει τη στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Τζάστιν Τριντό, για την έμπρακτη υποστήριξη. Στις 14/11, η καναδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διπλασιάσει το ύψος της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, η οποία, πλέον, θα ξεπερνά το όριο του ενός δισεκατομμυρίου καναδικών δολαρίων (729 εκατομμύρια ευρώ).

«Αυτή η πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια θα στηρίξει τους Ουκρανούς, καθώς συνεχίζουν τον θαρραλέο τους αγώνα ενάντια στην παράνομη εισβολή του Προέδρου της ΡωσίαςΒλαντιμίρ Πούτιν και αυτές οι νέες κυρώσεις θα ασκήσουν πρόσθετη πίεση σε όσους υποστηρίζουν εκείνες τις πολεμικές ενέργειες», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός του Καναδά.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ευχαρίστησε τον κ. Τριντό, για τη νέα χρηματοδότηση.

«Αυτό αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι η Ουκρανία και ο Καναδάς είναι αληθινοί σύμμαχοι, οι οποίοι μοιράζονται κοινές αξίες και στόχους. Μαζί, θα κερδίσουμε», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η νέα χρηματοδότηση αποσκοπεί «να βοηθήσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να υπερασπισθούν την πατρίδα τους, απέναντι στη βάναυση και αδικαιολόγητη εισβολή της Ρωσίας».

Το Ουκρανικό Καναδικό Κογκρέσο (UCC), μία κοινοτική οργάνωση που εκπροσωπεί τη διασπορά, χαιρέτισε επίσης αυτή την ανακοίνωση, λέγοντας ότι «αισθάνεται ευγνωμοσύνη» για «τη συνεχιζόμενη προσήλωση (του Καναδά) στην ελευθερία της Ουκρανίας».

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση στρατιωτικού εξοπλισμού, επιτήρησης και επικοινωνίας, καυσίμων και ιατρικού εξοπλισμού.

Διαβάστε ακόμη: