«Ο Καναδάς ανακοίνωσε την αποστολή ακόμη 20.000 οβίδων πυροβολικού στην Ουκρανία, με σκοπό την υποστήριξη των υπερασπιστών στο μέτωπο και την ενίσχυση του αγώνα ενάντια στους Ρώσους εισβολείς», επεσήμανε η Υπουργός Άμυνας της χώρας σε σημερινή (24/05) επίσημη τοποθέτηση.

«Η νέα στρατιωτική βοήθεια είναι ζωτικής σημασίας στον ουκρανικό αγώνα, για την υπεράσπιση των εδαφών στα ανατολικά», ανέφερε εν συνεχεία, τονίζοντας πως «καταβάλλονται προσπάθειες ώστε ο εξοπλισμός να παραδοθεί στις ουκρανικές δυνάμεις, το συντομότερο δυνατόν.

Η παράδοση των πυρομαχικών πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματος του Κιέβου στους συμμάχους».

Η δημοσίευση της Υπουργού Άμυνας του Καναδά:

Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Στέλνουμε αμυντικό υλικό στην Ουκρανία από αποθέματα, δεν αποδυναμώνεται η άμυνά μας»

«Η Ελλάδα –όπως όλα τα ευρωπαϊκά κράτη– βοηθά την Ουκρανία με αμυντικό υλικό, προκειμένου να αμυνθεί στην επίθεση που δέχεται από τη Ρωσία· χορηγείται από τα διαθέσιμα ελληνικά αποθέματα και δεν αποδυναμώνει ούτε κατ’ ελάχιστον την αμυντική δυνατότητά μας», τόνισε σε σημερινό σχόλιο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Θέτοντας απάντηση στην κοινή δήλωση των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑΘοδωρή ΔρίτσαΓιώργου Τσίπρα (Εθνικής Άμυνας) και Γιώργου Κατρούγκαλου (Εξωτερικών) αναφορικά με την αποστολή οπλικού εξοπλισμού στην Ουκρανία.

«Η Ελλάδα δε μπορεί να αποτελεί εξαίρεση από τα υπόλοιπα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πράττουν το ίδιο», ολοκλήρωσε στην απάντησή του.