Ο Τζάστιν Τριντό ανέφερε χθες (02/07) ότι «η καναδική κυβέρνηση θα αυξήσει τον αριθμό των στρατιωτών στη Λετονία, ως μέρος της δέσμευσης του ΝΑΤΟ για ενίσχυση των αποτρεπτικών μέτρων, κατά μήκος των συνόρων με τη Ρωσία», κατά την ολοκλήρωση της τριήμερης Συνόδου Κορυφής, στη Μαδρίτη.

Ο Καναδάς ηγείται μίας ομάδας μάχης του ΝΑΤΟ στη Λετονία με περίπου 2.000 στρατιώτες. Η ομάδα περιλαμβάνει, επίσης, στρατιώτες από τις Αλβανία, Τσεχία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Σλοβακία, Σλοβενία ​​και Ισπανία, σύμφωνα με το AP.

«Θα ενισχύσουμε το στρατιωτικό μας σώμα στη Λετονία και θα συνεργασθούμε με άλλους συμμάχους, ώστε να αυξήσουμε γρήγορα την τρέχουσα δύναμή μας στην ετοιμοπόλεμη ταξιαρχία μας, όταν χρειασθεί», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός του Καναδά.

«Ως κυβέρνηση, επιθυμούμε να στείλουμε έως και 39 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης στην Ουκρανία με επιπλέον έξι κάμερες ντρόουν, με σκοπό να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση της ρωσικής εισβολής», ολοκλήρωσε.

Ο ουκρανικός στρατός βρήκε «απόρρητο» ρωσικό σκληρό δίσκο με στρατιωτικά στοιχεία

«Ο δίσκος περιέχει περίπου 100 GB ρωσικών στρατιωτικών στοιχείων», σύμφωνα με την Κρατική Υπηρεσία Συνόρων της Ουκρανίας.

Ο σκληρός δίσκος ανακαλύφθηκε στην περιοχή Τσερνίχιβ της βόρειας Ουκρανίας, ενώ οι συνοριοφύλακες «εκτελούσαν καθήκοντα», σύμφωνα με το Κίεβο.

Ο σκληρός δίσκος περιέχει μία λίστα προσωπικού και βιογραφικά στοιχεία του ρωσικού στρατού από συγκεκριμένη μονάδα πυροβολικού αεράμυνας. Περιέχει, επίσης, λεπτομέρειες για τα ρωσικά όπλα, καθώς και στοιχεία για στρατιωτικές ασκήσεις.

Ορισμένα από τα έγγραφα φέρεται να φέρουν την ένδειξη «απόρρητο». «Οι Ουκρανοί αξιωματικοί επιβολής του νόμου έχουν τώρα φωτογραφίεςχαρακτηριστικάαντίγραφα διαβατηρίων και άλλα έγγραφα των εισβολέων», επεσήμανε η Κρατική Υπηρεσία.