Ο σκληρός δίσκος ανακαλύφθηκε στην περιοχή Τσερνίχιβ της βόρειας Ουκρανίας, ενώ οι συνοριοφύλακες «εκτελούσαν καθήκοντα», σύμφωνα με το Κίεβο.

Ο σκληρός δίσκος περιέχει μία λίστα προσωπικού και βιογραφικά στοιχεία του ρωσικού στρατού από συγκεκριμένη μονάδα πυροβολικού αεράμυνας. Περιέχει, επίσης, λεπτομέρειες για τα ρωσικά όπλα, καθώς και στοιχεία για στρατιωτικές ασκήσεις.

Ορισμένα από τα έγγραφα φέρεται να φέρουν την ένδειξη «απόρρητο». «Οι Ουκρανοί αξιωματικοί επιβολής του νόμου έχουν τώρα φωτογραφίες, χαρακτηριστικά, αντίγραφα διαβατηρίων και άλλα έγγραφα των εισβολέων», επεσήμανε η Κρατική Υπηρεσία.

Αλεξάντρ Λουκασένκο: «Η Ουκρανία εξαπέλυσε πυραυλικά πλήγματα εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων»

Προς το παρόν, η ουκρανική αντιπροσωπεία δεν έχουν τοποθετηθεί επί του σχολίου του Λευκορώσου Προέδρου.

Ο κ. Λουκασένκο ισχυρίσθηκε σήμερα (02/07) ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας αναχαίτισαν πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από την Ουκρανία, με σκοπό να πλήξουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο λευκορωσικό έδαφος, πριν από τρεις ημέρες.

«Μας προκαλούν. Πρέπει να σας πω ότι πριν από τρεις ημέρες, ίσως και λίγο παραπάνω, έγινε προσπάθεια να πλήξουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο λευκορωσικό έδαφος, από την Ουκρανία», ισχυρίστηκε ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας.

«Όμως, δόξα τω Θεώ, τα αντιαεροπορικά συστήματα PANTSIR κατάφεραν να αναχαιτίσουν όλους τους πυραύλους των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Η Λευκορωσία δε θέλει πόλεμο με την Ουκρανία, ωστόσο θα πολεμήσουμε, εάν πραγματοποιηθεί εισβολή στο έδαφός μας», συμπλήρωσε.

Η Λευκορωσία αποτελεί στενό σύμμαχο τη Ρωσίας, επιτρέποντάς της να χρησιμοποιήσει το έδαφος, για να εισβάλλει στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου. Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο διαβεβαίωσε, πάντως, ότι δεν υπάρχουν Λευκορώσοι στρατιώτες οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτήν την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως την αποκαλεί η Μόσχα.