Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής επέβαλαν νέες κυρώσεις σε ρωσικές οντότητες και φυσικά πρόσωπα, τα οποία διευκόλυναν τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση (15/09) του Υπουργείου Οικονομικών.

«Οι νέες κυρώσεις στοχεύουν 22 φυσικά πρόσωπα και δύο οντότητες που προώθησαν τους στόχους της Μόσχας στην Ουκρανία, τόσο πριν, όσο και μετά την εισβολή της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου στη γείτονα χώρα», επεσήμανε το Υπουργείο.

Οι νέες κυρώσεις επιβλήθηκαν σε συντονισμό με το Υπουργείο Εμπορίου, το οποίο εφάρμοσε νέους ελέγχους στις εξαγωγές της Ρωσίας και το Υπουργείο Εξωτερικών, που στοχεύει τις ρωσικές αμυντικές και υψηλής τεχνολογίας βιομηχανίες.

«Καθώς η Ουκρανία υπερασπίζεται την ελευθερία της, σήμερα λαμβάνουμε μέτρα με σκοπό να υποβαθμίσουμε περαιτέρω την ικανότητα της Ρωσίας να ανασυγκροτήσει τον στρατό της, να καταστήσουμε υπόλογους τους δράστες της βίας και να απομονώσουμε περαιτέρω οικονομικά τον Βλαντιμίρ Πούτιν», ανέφερε η Υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Οι κυρώσεις είναι το μόνο που καταλαβαίνει ο Πούτιν»

Στις 30/05, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να προχωρήσουν σε συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων, η οποία εν τέλει επετεύχθη στις 02/06.

Κατά την τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών με τον κ. Ζελένσκι εντοπίσθηκε ξανά η ανάγκη για διατήρηση του κλίματος ενότητας εντός του Οργανισμού αλλά και προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας, όσον αφορά το έκτο πακέτο κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας. Η επικοινωνία διήρκησε περίπου δέκα λεπτά, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.

«Μεταξύ του πέμπτου και του έκτου πακέτου κυρώσεων έχουν χάσει τη ζωή τους πολλά παιδιά. Αυτός ο δρόμος είναι ο μοναδικός που καταλαβαίνει ο Βλαντίμιρ Πούτιν», τόνισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ντμίτρο Κουλέμπα: «Η Ουκρανία κουράστηκε με “ειδικές λύσεις” για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Ο Ουκρανός Υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε σε σημερινή του τοποθέτηση πως «κουραστήκαμε με την παρουσίαση “ειδικών λύσεων” και ξεχωριστών μοντέλων για την είσοδό μας στην Ένωση».

Ντμίτρο Κουλέμπα, Υπουργός Εξωτερικών Ουκρανίας.

«Χρειαζόμαστε μία σαφή νομική επιβεβαίωση ότι η Ουκρανία αποτελεί μέρος του σχεδίου ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και ως τέτοια, θα θεωρείτο η χορήγηση του καθεστώτος υποψήφιας χώρας», υποστήριξε, ύστερα από συνάντηση με τη Γαλλίδα ομόλογό τουΚατρίν Κολονά, στο Κίεβο.

Διαβάστε ακόμη: