Η Ρωσία γνωστοποίησε σήμερα (05/09) ότι απαγορεύει την είσοδο στο έδαφός της σε 25 Αμερικανούς πολίτες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ο σκηνοθέτης και ηθοποιός, Σον Πεν και ο ηθοποιός, Μπεν Στίλερ.

Ο Σον Πεν είχε επισκεφθεί το Κίεβο στα τέλη Ιουνίου για να εκφράσει την υποστήριξή του. Ο Μπεν Στίλερ είχε πάει επίσης στην ουκρανική πρωτεύουσα πόλη την ίδια περίοδο, ενώ, είχε πει στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως «είσαι ο ήρωάς μου».

Ο Πεν βρισκόταν στην Ουκρανία για τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ, όταν εισέβαλε η Ρωσία, την 24η Φεβρουαρίου. Αναγκάστηκε να αποχωρήσει με τα πόδια, μαζί με τα εκατομμύρια των Ουκρανών που πέρασαν τα σύνορα με την Πολωνία, κατά τις πρώτες ημέρες του πολέμου.

«Οι εχθρικές ενέργειες των αμερικανικών αρχών, που συνεχίζουν να παίρνουν ρωσοφοβική κατεύθυνση, καταστρέφοντας έτσι τις διμερείς σχέσεις και εντείνοντας την αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, θα απωθούνται σθεναρά», ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, μέσω επίσημης ενημέρωσης.

Στα τέλη Ιουνίου, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την είσοδο σε ρωσικό έδαφος στη σύζυγο και την κόρη του Τζο Μπάιντεν, επειδή η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις στην οικογένεια του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν. Κυρώσεις έχουν επιβληθεί και στον κ. Μπάιντεν.

Διαβάστε ακόμη:

Το «σόου» Καραμανλή στα Ανώγεια και η αγωνιώδης προσπάθειά του να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τα… «κέντρα» που επιδιώκουν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση, έχουν όνομα και επώνυμο

Κύθνος: Γιατί βυθίστηκε το εντυπωσιακό σκάφος «007»