Ύστερα από μισό χρόνο πολέμου στην Ουκρανία, μία μικρή πλειονότητα Αμερικανών πολιτών συμφωνεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής θα πρέπει να συνεχίσουν την έμπρακτη υποστήριξη προς το Κίεβο, μέχρις ότου η Ρωσία αποσύρει όλες τις δυνάμεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση των οργανισμών Ρόιτερς και Ipsos που δημοσιεύθηκε σήμερα (24/08).

Η έρευνα υποδεικνύει πως οι Αμερικανοί, παρά τις οικονομικές ανησυχίες και τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, εξακολουθούν να υποστηρίζουν την πολιτική του Τζο Μπάιντεν για στήριξη της Ουκρανίας.

Η κυβέρνηση έχει παράσχει οπλικό εξοπλισμό και πυρομαχικά στην Ουκρανία, βοηθώντας στην προσπάθεια απόκρουσης του ρωσικού στρατού και αναμένεται να ανακοινώσει νέο πακέτο αρωγής για την ασφάλεια, ύψους περίπου 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, καθώς η Ουκρανία γιορτάζει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

Μεταξύ των 1.005 ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες που έλαβαν μέρος την περασμένη εβδομάδα στη δημοσκόπηση, η οποία έγινε μέσω διαδικτύου, το 53% τάχθηκε υπέρ της υποστήριξης της Ουκρανίας «μέχρι όλες οι ρωσικές δυνάμεις να αποσυρθούν από το μέτωπο». Μόνο 18% δήλωσε ότι είναι αντίθετο σε αυτό.

Η υποστήριξη έρχεται και από τις δύο πλευρές του πολιτικού φάσματος, αν και οι ψηφοφόροι των Δημοκρατικών ήταν πιθανότερο να υποστηρίξουν αυτή τη θέση, με το 66% εκείνων να την υποστηρίζουν, έναντι του 51% των Ρεπουμπλικάνων.

Μία μικρή πλειοψηφία, της τάξεως του 51%, υποστηρίζει επίσης την παροχή όπλων, όπως πυροβόλων και αντιαρματικών, στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, σε σύγκριση με το 22% που είναι αντίθετο.

Όπως και σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις, η υποστήριξη της αποστολής αμερικανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία είναι μικρή, μεταξύ των Αμερικανών από όλο το πολιτικό φάσμα.

Μόνο το 26% είπε πως υποστηρίζει μία τέτοια επέμβαση, όμως, το 43% συμφώνησε με την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων σε συμμάχους του ΝΑΤΟ, που είναι γείτονες της Ουκρανίας και δε βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία.

Η δημοσκόπηση έχει περιθώριο σφάλματος περί τις ­±3.8 ποσοστιαίες μονάδες.

Διαβάστε ακόμη:

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αναλυτικά οι χρεώσεις ανά εταιρεία μετά την επιδότηση

Ο γιος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ παραλίγο να καεί ζωντανός στο δωμάτιό του

Έλενα Κρεμλίδου: Ποζάρει με ανοιχτά πόδια και ανεβάζει τη θερμοκρασία