Το υψηλόβαθμο στέλεχος της ουκρανικής SBU βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, προχθές το βράδυ (20/09).

Ο Ουκρανός κατάσκοπος έφερε τραύματα από πυροβόλο όπλο.

Πρόκειται για τον Ολεξάντρ Νακονέτσνι, επικεφαλής της SBU, ήτοι της κατασκοπευτικής υπηρεσίας της Ουκρανίας, στην περιφέρεια του Κιρόβογκραντ.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας επιβεβαίωσε τον θάνατο του Νακονέτσνι, ενώ, η αστυνομία έχει αρχίσει έρευνα για το περιστατικό.

«Ο Νακονέτσνι αυτοκτόνησε», σύμφωνα με έναν πολιτικό της περιοχής, τον Αντρέι Λάβρους. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Η νίκη στο πεδίο των μαχών πρέπει να επιτευχθεί»

«Η αποτελμάτωση στον πόλεμο με τη Ρωσία δεν αποτελεί επιλογή για εμάς· είμαστε εξοπλιστικά κατώτεροι και κατά συνέπεια, δεν είμαστε ικανοί να προχωρήσουμε.

Θα υποστούμε μεγαλύτερες απώλειες και οι άνθρωποι αποτελούν προτεραιότητά μου», επεσήμανε στις 07/06 ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εν συνεχεία, επαναλαμβάνοντας την έκκληση για στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση, με στόχο την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Η αναχαίτιση των ρωσικών δυνάμεων στις κατεχόμενες θέσεις πριν από την εισβολή θα ήταν μία «σοβαρή προσωρινή νίκη», ωστόσο, η πλήρης κυριαρχία επί του ουκρανικού εδάφους παραμένει ο τελικός στόχος, υπογράμμισε.

Κατηγορώντας τη Δύση και επικρίνοντας τους Ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι ζητούν κατάπαυση του πυρός δίχως να ορίζουν τους όρους για τον τερματισμό της ρωσικής επίθεσης, υποστήριξε πως «στην πραγματικότητα, οι κυρώσεις δεν έχουν επηρεάσει τη ρωσική στάση».

«Όλοι συμπεριφέρονται σαν ανδρείκελα. Υποστηρίζουν την Ουκρανία, αλλά εξετάζουν, παράλληλα, τις παραμέτρους για να αποδυναμωθούν οι κυρώσεις, ώστε να μην υποφέρουν οι μπίζνες. Πώς μπορούμε να επιτύχουμε κατάπαυση του πυρός στο έδαφος της Ουκρανίας, χωρίς να ακούσουμε τη θέση της χώρας; Προκαλεί κατάπληξη», ολοκλήρωσε.

Διαβάστε ακόμη:

Ρεύμα: Τα σενάρια για τις νέες επιδοτήσεις της κυβέρνησης

Πόσο κοστίζει να μεγαλώσεις ένα παιδί: Έρευνα το υπολόγισε ακριβώς

Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν, μετά τις διακοπές – Τι λένε οι ειδικοί για τα μέτρα