Ο διάσημος ηθοποιός επισκέφθηκε την Πολωνία και στο πλαίσιο του ταξιδιού του, βρέθηκε και στην Ουκρανία, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες.

Ο Μπεν Στίλερ, ο οποίος έφθασε χθες (18/06) στο Ρζέσοβ της νότιας Πολωνίας, «επισκέπτεται την περιοχή για να αναδείξει τις ανάγκες όλων όσοι έχουν διαφύγει από τον πόλεμο στην Ουκρανία», τονίσθηκε.

Κατά την παρουσία του στην Πολωνία, συναντήθηκε και συνομίλησε με οικογένειες προσφύγων, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία λόγω του πολέμου, μετά τη ρωσική εισβολή στην επικράτεια την 24η Φεβρουαρίου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ben Stiller (@benstiller)

Στη δημοσίευσή του, ο Μπεν Στίλερ έγραψε ότι «εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, περισσότερο από το 90% αποτελούν γυναίκες και παιδιά.

Βρίσκομαι εδώ για να μάθω, να μοιραστώ ιστορίες που απεικονίζουν τον ανθρώπινο αντίκτυπο του πολέμου και να ενισχύσω τις εκκλήσεις για αλληλεγγύη. Όλοι έχουν το δικαίωμα να αναζητήσουν ασφάλεια. Οποιοσδήποτε. Οπουδήποτε. Οποτεδήποτε».

Άλλες διασημότητες έχουν επίσης επισκεφθεί την Ουκρανία, όπως η Αντζελίνα Τζολί, η οποία είναι επίσης πρέσβειρα καλής θελήσεως του Οργανισμού και επισκέφθηκε το Λβιβ τον Απρίλιο.