Η γνωστή ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί, έφτασε στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στην πόλη Λβιβ ώστε να εκτελέσει το ανθρωπιστικό της έργο. Σε βίντεο που ανάρτησε η Μάγια Πιντοροντέτσκα και αναδημοσίευσε το Kiev Independent, η γνωστή ηθοποιός εθεάθη σε ένα καφέ της πόλης.

Η 46χρονη φαίνεται να περιμένει να πάρει το ρόφημά της και να υπογράφει κάποιο αυτόγραφο. Μάλιστα, όταν αντιλαμβάνεται ότι ο κόσμος τη φωτογραφίζει και την τραβά βίντεο ενώ εκείνη χαμογελά και χαιρετά. Σε άλλο βίντεο διακρίνεται στο σιδηροδρομικό σταθμό της Λβιβ να μιλά με Ουκρανούς πρόσφυγες, που από τον Φεβρουάριο ζουν το δράμα του πολέμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Αντζελίνα Τζολί επισκέπτεται κάποια εμπόλεμη περιοχή. Ως πρέσβειρα του ΟΗΕ τον Μάρτιο βρέθηκε στην Υεμένη και μίλησε με οικογένειες εκτοπισμένων. Η πόλη Λβιβ στην Ουκρανία είναι ιδιαίτερα σημαντική. Βρίσκεται 70 χιλιόμετρα από τα πολωνικά σύνορα και έχει γίνει ένα ασφαλές καταφύγιο για τους Ουκρανούς που εγκαταλείπουν άλλες εμπόλεμες περιοχές της χώρας.

Επίσης, πολλοί την χρησιμοποιούν ως ενδιάμεσο σταθμό πριν κατευθυνθούν προς τα σύνορα ενώ είναι και βάση για πολλά Μέσα Ενημέρωσης και πρεσβείες, οι οποίες αναγκάστηκαν να μετεγκατασταθούν από το Κίεβο.

Η Αντζελίνα Τζολί στο πλευρό των Ουκρανών προσφύγων