Συναγερμός έχει σημάνει σε πολιτικές και ανεξάρτητες Αρχές καθώς σύμφωνα με απόλυτα ακριβείς πληροφορίες, από πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, οι Γάλλοι «ψάχνουν» τον περίφημο Πάρη Μουράτογλου, τον αποκαλούμενο και «πιανίστα» λόγω της αγάπης του για το πιάνο που εδώ και χρόνια χτυπάει τα πλήκτρα σχεδόν μια ώρα την ημέρα στην προσωπική του κατοικία!

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που δεν δύνανται να αμφισβητηθούν, το FIU Γαλλίας, η Ανεξάρτητη Αρχή για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απέστειλε προ ημερών επιστολή στην Ελληνική Ανεξάρτητη Αρχή για το ξέπλυμα, υπό τον άξιο και ικανό δικαστικό κύριο Βουρλιώτη, διά της οποίας ζητεί να της αποσταλούν στοιχεία σχετικά με τυχόν ύποπτη τραπεζική και επιχειρηματική δράση του Ελληνογάλλου μεγαλοεπιχειρηματία, ο οποίος έχει καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, έβγαλε το δημοτικό στην Ελλάδα και το 1951 όταν ήταν 11 χρόνων η οικογένεια του μετακόμισε στο Παρίσι!

Ο Πάρης (Παρασκευάς) Μουράτογλου αποτελεί σήμερα έναν μεγιστάνα των κατασκευών, της ενέργειας και πλήθους άλλων δραστηριοτήτων, ο οποίος συνδέθηκε με στενή φιλία με τον μεγιστάνα της αμυντικής βιομηχανίας αείμνηστο Ντασό, των Mirage και των Rafalle που προσφάτως απέκτησε η ελληνική αεροπορία μέσα από ένα διακρατικό τεράστιο ντιλ!

Επίσης ο Πάρης Μουράτογλου συνδέεται με στενή σχέση τόσο με τον Νικολά Σαρκοζί και την Κάρλα Μπρούνι, όσο και με τον Φρανσουά Ολάντ καθώς και τον σημερινό Πρόεδρο της Γαλλίας Μακρόν!

Ο γιος του Πατρίκ, προπονητής κατά το παρελθόν του Στέφανου Τσιτσιπά, έχει συνάψει συμφωνία για συνεργασία στην Ελλάδα στον χώρο του τένις με το Costa Navarino του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου όπου θα κατασκευαστεί πρότυπο προπονητικό κέντρο τένις!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ελληνική αρχή για το ξέπλυμα, μετά την επιστολή των Γάλλων, συνέλεξε στοιχεία για τις δραστηριότητες Πάρη Μουράτογλου στην Ελλάδα, από τις οποίες προκύπτει ένα έμβασμα 31 εκατ. ευρώ προς τράπεζα του Λουξεμβούργου (και άλλα δύο μικρά εμβάσματα των 200 χιλιάδων και του 1,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα), ποσόν που προέρχεται από δραστηριότητα του ομογενούς επιχειρηματία στον χώρο των ΑΠΕ και της αιολικής ενέργειας την οποία έχει αναπτύξει από κοινού με μεγάλο όμιλο στην Εύβοια!

Κάτι ύποπτο που να προκαλεί την παρέμβαση των αρχών δεν έχει προς το παρόν εντοπιστεί!

Ωστόσο σε υψηλό επίπεδο, πολιτικό και επιχειρηματικό, έχει δημιουργηθεί ένα ζήτημα, ένας προβληματισμός και ένα μεγάλο ερωτηματικό: Γιατί οι Γάλλοι «ψάχνουν» τώρα τον Πάρη Μουράτογλου;

Και γιατί βάζουν και την Ελλάδα στο κάδρο των σχετικών ερευνών;

Διαβάστε ακόμη: