Τον πολύ γνωστό Έλληνα επιχειρηματία Πάρη Μουράτογλου, ο οποίος ζει στο Παρίσι και δραστηριοποιείται εκτός των άλλων στον τομέα της Ενέργειας, τον γνωρίσαμε στην Ελλάδα όταν συνόδευσε τον Γάλλο Πρόεδρο Ολάντ στην επίσημη επίσκεψή του στη χώρα μας, ενώ έγινε ευρύτερα γνωστός στο ελληνικό κοινό όταν ως billionaire εκδήλωσε ενδιαφέρον να διεισδύσει στον γοητευτικό κόσμο των ΜΜΕ εξαγοράζοντας μεσαίου μεγέθους εκδοτικό συγκρότημα, δείχνοντας ταυτόχρονα επί ΣΥΡΙΖΑ διάθεση να εμπλακεί με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, χωρίς ωστόσο να συμμετάσχει, τελικά, στην διαδικασία.

Ο Πάρης Μουράτογλου, που πριν από τρία χρόνια πούλησε το 23% των μετοχών της ενεργειακής του εταιρίας Eren στον πετρελαϊκό κολοσσό Total έναντι 237 εκατ. ευρώ, είναι ένας «Γάλλος» μεγιστάνας που διαθέτει προσβάσεις και επιρροή σε όλα τα επίπεδα της κεντρικής γαλλικής εξουσίας!

Στη χώρα μας έχει εδώ και μερικά χρόνια ανοίξει γραφείο πλησίον της Ακροπόλεως όπου ενασχολείται με υψηλή τεχνολογία, πληροφορική, οπτικές ίνες, αλλά και διαχείριση λυμάτων, αποβλήτων, και ζητήματα που άπτονται της πράσινης ενέργειας.

Μπαίνει στη δουλειά των Rafale;

Επί του προκειμένου, τώρα, οι πληροφορίες λένε πως ο Πάρης Μουράτογλου διαδραμάτισε ρόλο στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – Γαλλίας για την προμήθεια 18 μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale, και πως λόγω της φημολογούμενης εξαιρετικής του σχέσης με την Dassault θα εμπλακεί από την γαλλική πλευρά με την δουλειά! Η οποία είναι διακρατική και μέχρι αυτή την ώρα έχουν αποκλειστεί ατζέντηδες και μεσάζοντες οπλικών συστημάτων, ενώ δεν υπάρχουν ούτε αντισταθμιστικά!

Επιχειρηματική εξόρμηση (με φόντο οπλικά συστήματα) για Πάρη και Πατρίκ Μουράτογλου

Η ακαδημία τένις στη Νίκαια και οι μπίζνες με Τσιτσιπά και Αχ. Κωνσταντακόπουλο

Την ίδια ώρα εκτός από τον πατέρα μπίζνες στην Ελλάδα ετοιμάζει και ο γιος, ο γνωστός προπονητής τένις Πατρίκ Μουράτογλου, ο άνθρωπος που ανέστησε το 2012 την Σερένα Γουίλιαμς και ανακάλυψε τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Πατρίκ διαθέτει μια καταπληκτική ακαδημία τένις στην Νίκαια και την τεχνογνωσία του αυτή έχει συμφωνήσει να την μεταφέρει στο Κόστα Ναβαρίνο, όπου μαζί με τον Τσιτσιπά και τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο θα δημιουργήσουν σχετική σχολή που φιλοδοξούν να την καταστήσουν σημείο αναφοράς στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο!

Ο Αχ. Κωνσταντακόπουλος μαζί με τον βιομήχανο Μιχάλη Στασινόπουλο πήραν με σύμβαση παραχώρησης τα 20 γήπεδα τένις του ΟΑΚΑ, όπου κατά πάσα πιθανότητα το ντιλ με Μουράτογλου και Τσιτσιπά θα επεκταθεί και πέραν του συγκροτήματος Κόστα Ναβαρίνο στην Πύλο.