Λέτε… “να κάμωμεν επανάστασιν”, που έλεγε και εκείνη η καταπληκτική ταινία και υπέροχη κωμωδία “Λούφα και παραλλαγή” του 1984 του Νίκου Περάκη και να έχουμε τη μεγαλύτερη έκπληξη της χρονιάς, κατακτώντας την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα στις 21 Απριλίου, ενεστώτος έτους;

Η Standard & Poor’ s μας έχει ένα σκαλί πιο κάτω και δυνητικά μπορεί να μας δώσει την προαγωγή, αλλά το πράγμα είναι… λίγο (ή και πολύ, αν θέλετε) δύσκολο.

Η Goldman Sachs το θεωρεί πιθανό και το δημοσιοποίησε, αυξάνοντας τις προσδοκίες όλων, αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι “δεν είναι ακόμα ώριμα τα πράγματα”, εννοώντας κάποιες “αδύναμες πτυχές” της ελληνικής οικονομίας, που πρέπει να δώσουν ενισχυμένα σήματα βελτίωσης μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο

Το θέμα είναι ότι ακριβώς ένα μήνα μετά έχουμε τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών.

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει αναβάθμιση από την S&B, η πολιτική ζωή θα συνεχιστεί χωρίς το άρωμά της και τις συνέπειές της.

Οι οποίες όμως θα υπάρξουν και θα είναι ίσως πολύ σημαντικές και πιθανόν θα προσδώσουν πόντους στο κυβερνών κόμμα της ΝΔ, αν τελικά έχουμε ευχάριστα και πρόωρα νέα, κατακτώντας την επενδυτική βαθμίδα που χάσαμε εδώ και 14 χρόνια.

Για το επίμαχο θέμα, ανάλογα με την εξέλιξή του, πρέπει να ξέρετε ότι προετοιμάζονται από τώρα τα επιτελεία των κομμάτων, για να οπλίσουν με επιχειρήματα τα στελέχη τους και φυσικά και τους αρχηγούς τους.

Σε 21 ημέρες από σήμερα θα ξέρουμε αν θα υπάρξει και δεύτερη ανάσταση, πέραν αυτής που θα έχουμε γιορτάσει πέντε ημέρες νωρίτερα.

Διαβάστε περισσότερα