Το Χονγκ Κονγκ προσπαθεί συντονισμένα να “αγκαλιάσει” την αγορά κρυπτονομισμάτων και οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του.

Η Interactive Brokers ανοίγει τον χορό…

Η Interactive Brokers ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ξεκίνησε τις συναλλαγές κρυπτογράφησης στον ασιατικό οικονομικό κόμβο, καθώς η ζήτηση των επενδυτών για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία αυξάνεται στην πόλη.

Δεν πληρούν όλοι τις προϋποθέσεις, όμως.

Ο παγκόσμιος online μεσίτης είπε ότι μόνο άτομα με περιουσιακά στοιχεία άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων και ιδρύματα με περισσότερα από 5,1 εκατομμύρια δολάρια μπορούν να ανταλλάσσουν bitcoin και ethereum στην πλατφόρμα του μαζί με άλλα είδη περιουσιακών στοιχείων.

Τα Crypto υπάρχει τριγύρω μας αρκετό καιρό ώστε να ξέρουμε ότι είναι εδώ για να μείνουν, και εάν οι συναλλαγές γίνονται με μέτρο και μέρος μιας ευρύτερης κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων, εναπόκειται στον πελάτη να αποφασίσει πώς θα διαπραγματευτεί“, δήλωσε ο David Friedland, Interactive Brokers επικεφαλής της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία συνεργάζεται με την OSL Digital Securities, μια πλατφόρμα μεσιτείας και συναλλαγών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Σιγκαπούρης σχεδιάζει επίσης να εισέλθει στην αγορά

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Σιγκαπούρης, η DBS Group, σχεδιάζει επίσης να εισέλθει στην αγορά.

Σκοπεύει να υποβάλει αίτηση για τις απαραίτητες άδειες στο Χονγκ Κονγκ, ώστε να μπορέσει να αρχίσει να παρέχει υπηρεσίες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στους πελάτες της, δήλωσε ο Sebastian Paredes, διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας για τη μονάδα της στο Χονγκ Κονγκ.

Η ημιαυτόνομη πόλη προσπαθεί να καθιερωθεί ως κόμβος κρυπτογράφησης

Η ημιαυτόνομη πόλη προσπαθεί να καθιερωθεί ως κόμβος κρυπτογράφησης, ακόμη και όταν οι ρυθμιστικές αρχές αλλού αυξάνουν τον έλεγχο των συναλλαγών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Ο Chief Executive του Χονγκ Κονγκ, John Lee, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η κυβέρνησή του έχει δεσμευτεί να αναπτύξει τη βιομηχανία εικονικών περιουσιακών στοιχείων στην πόλη.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την προσέγγιση της ηπειρωτικής Κίνας.

Το Πεκίνο στα τέλη του 2021 κήρυξε παράνομες όλες τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα .

Εν τω μεταξύ στις ΗΠΑ, οι ρυθμιστικές αρχές τον τελευταίο καιρό ασκούν έντονες πιέσεις σε μερικούς από τους μεγαλύτερους παίκτες του κλάδου.

Διαβάστε ακόμη: