Ο κ. Πούτιν υπέγραψε σήμερα (25/08) νέο διάταγμα, το οποίο προβλέπει την αύξηση του αριθμού του έμψυχου δυναμικού στον ρωσικό στρατό κατά 137.000 ανθρώπους, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, RIA–Novosti.

Το μέγεθος των ενόπλων δυνάμεων θα φθάσει από τα 1.900.000 στα 2.040.000 άτομα.

Το διάταγμα βάσει του οποίου το στρατιωτικό προσωπικό, με τη νέα προσθήκη, θα φθάσει τα 1.150.000 άτομα, θα τεθεί σε ισχύ, από την 1η Ιανουαρίου.

Βλαντιμίρ Πούτιν: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής προσπαθούν να παρατείνουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία»

«Η Ουάσινγκτον προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τον κόσμο», ισχυρίσθηκε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, στις 16/08. Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «σχολαστικά σχεδιασμένη πρόκληση» την επίσκεψη της Προέδρου της αμερικανικής Βουλής των ΑντιπροσώπωνΝάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι οι χώρες της Δύσης επιθυμούν να επεκτείνουν ένα «σύστημα παρόμοιο με το ΝΑΤΟ» στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού, σε χαιρετισμό στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ασφάλεια, στη Μόσχα.

«Η κατάσταση στην Ουκρανία δείχνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να παρατείνουν τη σύγκρουση και ενεργούν με τον ίδιο τρόπο, καλλιεργώντας το ενδεχόμενο σύγκρουσης στην Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική», υπογράμμισε.

«Η αμερικανική περιπέτεια με την Ταϊβάν δεν είναι απλώς για ένα ταξίδι μίας ανεύθυνης πολιτικού, αλλά μέρος μίας σκόπιμης, συνειδητής στρατηγικής με στόχο να αποσταθεροποιήσουν και να προκαλέσουν μία χαοτική κατάσταση, στην περιοχή και τον κόσμο. Πρόκειται για μία θρασεία επίδειξη της έλλειψης σεβασμού προς την κυριαρχία άλλων κρατών και τις διεθνείς δεσμεύσεις», προσέθεσε.

Οι σχέσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας, η οποία έχει «εξαπολύσει» επίθεση εναντίον της Ουκρανίας και καταγγείλει επανειλημμένα τις παραδόσεις αμερικανικών όπλων στο Κίεβο, διέρχονται περίοδο μεγάλης έντασης.

Αποτελώντας στόχο αυστηρών κυρώσεων από τη Δύση, η Ρωσία προσπαθεί να ενισχύσει τους δεσμούς με την Ασία (κυρίως την Κίνα) και την Αφρική.

Διαβάστε ακόμη:

Χαμός με βίντεο που δείχνει τη νέα σύντροφο του Πικέ να χορεύει τραγούδι της Σακίρα φορώντας μόνο τα εσώρουχά της

Ο «Mr. Sirina» δίνει 10 εκατομμύρια ευρώ στην Άμπερ Χερντ για να παίξει σε ελληνική ταινία πορνό!

Ελένη Βρεττού: Ποια είναι η πρώτη γυναίκα CEO ελληνικής τράπεζας