Μόλις πριν από οκτώ μήνες, ο Τομ Φορντ πλήρωσε στον γκουρού των ιδιωτικών μετοχών Ρομπ Χέιβερτ 51 εκατομμύρια δολάρια για μια κομψή σύγχρονη έπαυλη στο Palm Beach, αλλά όχι στην παραλία. Αλλά μόλις πριν από εβδομάδες, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την The Real Deal, ο μεγιστάνας της μόδας αντάλλαξε την δική του οικία με εκείνη του Μπράιαν Κοσόι, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ιδιωτικών κεφαλαίων ακινήτων Sterling Organization, εξαπλώνοντας περαιτέρω τα ακίνητα του στη Νότια Φλόριντα.

Τώρα ο Φορντ έχει στρέψει την προσοχή του στη Νέα Υόρκη, έχοντας διοχετεύσει ένα εξίσου εντυπωσιακό χρηματικό ποσό για ένα ιστορικό κτήμα στο East Hamptons που κάποτε χρησίμευε για τις καλοκαιρινές αποδράσεις της Τζάκι Μπουβιέ, μετέπειτα Τζάκι Κένεντι, και αργότερα Τζάκι Ωνάση, όπως ανέφερε η Wall Street Journal.

Τα αρχεία δείχνουν ότι ο Φορντ πλήρωσε τον παραγωγό πολυμέσων Ντέιβιντ Ζάντερ 52 εκατομμύρια δολάρια για το σπίτι, το οποίο αρχικά προσφερόταν 55 εκατομμύρια δολάρια. Η κατοικία ανήκε προηγουμένως στον σχεδιαστή μόδας και στέλεχος λιανικής Ριντ Κράκοφ και τη σύζυγό του Ντελφίν, οι οποίοι το πούλησαν στον Ζάντερ για 24 εκατομμύρια δολάρια το 2018. Και πολύ πριν από αυτό, το ακίνητο γνωστό ως Lasata (λέξη των ιθαγενών που σημαίνει «Τόπος Ειρήνης») ανήκε στη δεκαετία του 1920 στον παππού της πρώην Πρώτης Κυρίας από την πλευρά του πατέρα της, Τζον Βερνού Μπουβιέ τζούνιορ.

Η Τζάκι Μπουβιέ-Κένεντι-Ωνάση, ετών 4

Φωλιασμένο μέσα σε ένα αγροτεμάχιο 28 στρεμμάτων, κοντά στον Ατλαντικό Ωκεανό, το συγκρότημα σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Άρθουρ Σ. Τζάκσον και ολοκληρώθηκε το 1917. Πρόσφατα ανακαινισμένο από τον σημερινό ιδιοκτήτη, το σύμπλεγμα κατοικιών διαθέτει κύρια κατοικία οκτώ υπνοδωματίων διαθέτει 790 τετραγωνικά μέτρα πόδια χώρους σχεδιασμένους από τον Πιέρ Γιοβάνοβιτς, με ψηλά παράθυρα και οροφές με δοκάρια.

Υπάρχει επίσης ένας ξενώνας δύο υπνοδωματίων, εξοχική κατοικία για επιστάτες, αίθουσα μπιλιάρδου και γκαράζ τριών αυτοκινήτων με συνεργείο, καθώς και κήποι σχεδιασμένοι από τον Λούις Μπένεχ με καταπράσινο γρασίδι, ώριμα δέντρα και ένα λιβάδι με λουλούδια.

Ο Φορντ, κάτοικος Τέξας που πούλησε πρόσφατα την ομώνυμη εταιρεία μόδας του στην Estée Lauder, σε μια συμφωνία αξίας περίπου 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, διατηρεί επίσης ακίνητο στο Holmby Hills για την οποία πλήρωσε σχεδόν 40 εκατομμύρια δολάρια στην Μπέτσι Μπλούμινγκντέιλ το 2016, καθώς και σπίτια σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Σάντα Φε.

Η καταχώριση Lasata δηλώθηκε στην αγορά από την Αιλίν Ο Νιλ του Corcoran Group και τον Εντ Πέτρι της Compass. Ο Φρανκ Νιούμπολντ του Sotheby’s International Realty αντιπροσώπευε τον Φορντ στην αγοραπωλησία.

Διαβάστε ακόμη: