Ένα πρώην σπίτι της Τζάκι Κένεντι – Ωνάση στην Ουάσιγκτον φημολογείται ότι βγαίνει στην αγορά ακινήτων με τιμή 26,5 εκατ. δολάρια. Η κατοικία στην περιοχή Τζόρτζταουν χρησίμευε ως το σπίτι της πρώην πρώτης κυρίας μετά τη δολοφονία του συζύγου της, πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Φ. Κένεντι.

Μια ουσιαστική ανακαίνιση συνδύασε την κατοικία με δύο κοντινά σπίτια για να δημιουργήσει ένα τεράστιο οικιστικό συγκρότημα. Το εκτεταμένο αποτέλεσμα εκτείνεται σε 1.500 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει 13 υπνοδωμάτια. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Zillow, το κτίριο θα αποτελεί το ακριβότερο ακίνητο στο Τζόρτζταουν όταν έρθει επίσημα στην αγορά.

Μάλιστα, Eάν πιστέψουμε τα όσα ανέφερε ο ατζέντης του μεσιτικού γραφείου TTR Sotheby’s International Realty, στη Wall Street Journal, εάν το ακίνητο πουληθεί στην τιμή που θα ζητηθεί, θα μπορούσε να σημειώσει νέο ρεκόρ πώλησης για ολόκληρη την πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Μια ματιά στο εσωτερικό της οικίας αρκεί για να δικαιολογήσει το ύψος του τιμήματος. Η είσοδος και το πολυτελές σαλόνι του πρώτου ορόφου εξακολουθούν να διατηρούν το ύφος τους από τον καιρό που ζούσαν εκεί οι Κένεντι, καθώς και η βιβλιοθήκη με την ξύλινη επένδυση. Η τραπεζαρία διαθέτει οροφή με φύλλα χρυσού και τα τζάκια σε όλο το αρχοντικό είναι επίσης πρωτότυπα.

Ο δεύτερος όροφος έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη κύρια κρεβατοκάμαρα με γκαρνταρόμπα και ευρύχωρα μπάνια που θυμίζουν σπαμ ενώ έχουν προστεθεί νια νέα κουζίνα και γυμναστήριο. Στο μεταξύ, ένα από τα διπλανά σπίτια που έχουν προσαρτηθεί προσφέρει ένα μεγάλο σαλόνι με ζωγραφισμένη στο χέρι οροφή και μια βεράντα στον τελευταίο όροφο με απέραντη θέα στην περιοχή.

Σύμφωνα με αρχειακές αναφορές, η Τζάκι Κένεντι – Ωνάση αγόρασε το σπίτι τον Δεκέμβριο του 1963, μόλις μία εβδομάδα αφότου έφυγε από τον Λευκό Οίκο. Το σπίτι έγινε τουριστικό αξιοθέατο λίγο αργότερα, κάτι που την ώθησε να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη με τα παιδιά της το 1964. Η κατοικία αγοράστηκε τότε από την αείμνηστη Γιολάντα Φοξ, πρώην Μις Αμερική.

Το 1997, ο μεγιστάνας των κατασκευών Ντέιβιντ Χάτζενς αγόρασε ένα από τα διπλανά σπίτια αντί 1,2 εκατ. δολαρίων και το 2006, αγόρασε και το δεύτερο —χτισμένο περίπου το 1880— για 1,65 εκατ. δολάρια. Τελικά, το 2017, κατάφερε να αποκτήσει και την πρώην κατοικία Κένεντι από την περιουσία της Φοξ, για 5,25 εκατ. δολάρια.

Ο επιχειρηματίας ανέθεσε στον αρχιτέκτονα Ντέιλ Οβερμέγιερ να ανακαινίσει και να συνδυάσει τα σπίτια, τα οποία χρειάστηκαν περίπου τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθούν. Το καθένα διατηρεί την αρχική του αρχιτεκτονική διάταξη, αλλά πλέον περιλαμβάνει και σύνδεση με τα διπλανά σπίτια.