Ο κορυφαίος DJ David Guetta είπε ότι «το μέλλον της μουσικής είναι στην τεχνητή νοημοσύνη» αφού χρησιμοποίησε την τεχνολογία για να προσθέσει ένα φωνητικό στο στυλ του Eminem σε ένα πρόσφατο τραγούδι.

Ο DJ χρησιμοποίησε δύο ιστότοπους τεχνητής νοημοσύνης για να δημιουργήσει στίχους και ένα ραπ στο στυλ του αμερικανού σταρ για μια ζωντανή εκπομπή.

Ο Γάλλος παραγωγός είπε ότι δεν θα κυκλοφορήσει το κομμάτι εμπορικά.

Αλλά είπε ότι πιστεύει ότι οι μουσικοί θα χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη ως εργαλείο για να δημιουργήσουν νέους ήχους στο μέλλον, επειδή “κάθε νέο στυλ μουσικής προέρχεται από μια νέα τεχνολογία”.

Μιλώντας στον μουσικό ανταποκριτή του BBC Mark Savage στα Brit Awards, ο Guetta είπε: “Είμαι σίγουρος ότι το μέλλον της μουσικής είναι στην τεχνητή νοημοσύνη. Σίγουρα. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Αλλά ως εργαλείο.

Ο Guetta κέρδισε το βραβείο καλύτερου παραγωγού στην τελετή των Brit Awards του Σαββάτου.

«Τίποτα δεν πρόκειται να αντικαταστήσει το γούστο», είπε. «Αυτό που καθορίζει έναν καλλιτέχνη είναι ότι έχεις ένα συγκεκριμένο γούστο, έχεις ένα συγκεκριμένο είδος συναισθήματος που θέλεις να εκφράσεις και θα χρησιμοποιήσεις όλα τα σύγχρονα όργανα για να το κάνεις αυτό».

Συνέκρινε την τεχνητή νοημοσύνη με όργανα που οδήγησαν σε μουσικές επαναστάσεις στο παρελθόν.

Μάλλον δεν θα υπήρχε rock ‘n’ roll αν δεν υπήρχε ηλεκτρική κιθάρα.

Δεν θα υπήρχε acid house χωρίς το Roland TB-303 [bass synthesiser] ή το Roland TR-909 drum machine.

Δεν θα υπήρχε hip-hop χωρίς το sampler.”

“Νομίζω ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να καθορίσει νέα μουσικά στυλ. Πιστεύω ότι κάθε νέο στυλ μουσικής προέρχεται από μια νέα τεχνολογία.”

Διαβάστε ακόμη: