Η Ομοσπονδία έκανε λόγο για «απόφαση, η οποία ελήφθη έπειτα από αναφορά φερόμενης παραβίασης της πολιτικής του οργανισμού», δίχως να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.

Ωστόσο, τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι ο Ιταλός προπονητής κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά έναν ποδοσφαιριστή της ομάδας, στον οποίο, μάλιστα, φέρεται να έχει… τάξει διάφορα πράγματα (ακόμη και το δικαίωμα να καλεί ορισμένους παίκτες στην ομάδα).

Ο Μάντζια δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο, ενώ, δήλωσε διαθέσιμος για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποία ο 48άχρονος κόουτς αντιμετωπίζει τέτοιου είδους κατηγορίες.

Το 2016, αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της Άσκολι, επικαλούμενος προβλήματα υγείας, όμως αργότερα γνωστοποιήθηκε ότι σε εκτός έδρας ματς στη Νοβάρα είχε λείψει αρκετές ώρες από το ξενοδοχείο, μαζί με έναν ποδοσφαιριστή του.

Από το 2017 έως το 2019 ήταν προπονητής στην Κραϊόβα, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του κυπέλλου (ο πρώτος τίτλος έπειτα από 25 χρόνια), αλλά παρόλο που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, απολύθηκε ξαφνικά.

Λίγους μήνες αργότερα, ο Ρουμάνος προπονητής, Βίκτορ Πιτούρκα, καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή, σ’ ένα από τα διαλείμματα συζητώντας με άλλους καλεσμένους για την Κραΐόβα, αποκάλυψε ότι ο Μάντζια είναι ομοφυλόφιλος και ευνοούμενος του γεγονότος ήταν ο Ραζβάν Πόπα (ο οποίος αποχώρησε σχεδόν ταυτόχρονα μαζί του) ενώ, είχε προσεγγίσει και έναν ποδοσφαιριστή από τη δεύτερη ομάδα.

Όλα αυτά ειπώθηκαν εκτός αέρα, ωστόσο, όταν η εκπομπή δημοσιεύθηκε στο επίσημο κανάλι του σταθμού, δεν έγινε κανένα μοντάζ και ακούστηκαν τα πάντα, προκαλώντας σοκ σε όλη τη Ρουμανία.

Ο Μάντζια, επιστέφοντας στην Ιταλία από την Κραϊόβα, παντρεύτηκε και μερικούς μήνες αργότερα, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μάλτας.

Διαβάστε ακόμη: