Ο 21χρονος Josh Cavallo μόλις έγινε ο πρώτος εν ενεργεία μεγάλος ποδοσφαιριστής που δήλωσε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Ο Αυστραλός ποδοσφαιριστής της Adelaide United, προέβη σε μια γενναία και ειλικρινή αποκάλυψη για τη σεξουαλικότητά του.

Josh Cavallo: «Είμαι ομοφυλόφιλος»

Σε ένα προσωπικό βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι της ομάδας του, Adelaide United, ο Josh Cavallo αποκάλυψε για πρώτη φορά δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος.

«Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι γκέι».

Είναι 21 ετών και αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός «ανοιχτά» γκέι, επαγγελματίας ποδοσφαιριστής σε κορυφαία κατηγορία και σε παγκόσμιο επίπεδο. «Το μόνο που θέλω είναι παίζω ποδόσφαιρο και να απολαμβάνω ίσα δικαιώματα», λέει ο ίδιος.

«Πάντα ένιωθα την ανάγκη να κρυφτώ μεγαλώνοντας, γιατί ένιωθα ντροπή. Ντροπή γιατί δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω αυτό που θέλω και να είμαι γκέι. Έκρυβα το ποιος είμαι πραγματικά, για να κυνηγήσω το όνειρό μου. Είναι κουραστικό να ζεις διπλή ζωή», τονίζει ο Josh Cavallo.

«Ήταν ένα ταξίδι για να φτάσω σε αυτό το σημείο της ζωής μου, αλλά δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος με την απόφασή μου να κάνω coming out».

Η επιλογή του να καταπιέζει τη σεξουαλικότητά του, τον είχε οδηγήσει σε «σκοτεινά μονοπάτια», όπως παραδέχτηκε ενώ είχε επηρεάσει σημαντικά την ψυχική του υγεία.

«Στο τέλος της ημέρας ήθελα απλά να είμαι χαρούμενος. Κι αυτό είναι σημαντικότερο από το ποδόσφαιρο. Είναι η ζωή μου».

Josh Cavallo: «Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι ομοφυλόφιλος» (vid)

Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής παραδέχεται πως πίστευε ότι οι άνθρωποι θα τον έκριναν διαφορετικά, εάν αποκάλυπτε την πραγματική του ταυτότητα. «Θα με κορόιδευαν. Αυτό βέβαια δεν είναι η πραγματικότητα. Τελικά, κερδίζεις περισσότερο σεβασμό από τους ανθρώπους», σημείωσε σε μια αποκάλυψη γεμάτη θάρρος και δύναμη.

«Το να μεγαλώνω ως ομοφυλόφιλος και να παίζω ποδόσφαιρο είναι δύο κόσμοι οι οποίοι δε διασταυρώθηκαν ποτέ. Το παράθυρο επιτυχίας ενός ποδοσφαιριστή είναι πολύ μικρό και το να βγεις και να κάνεις μια τέτοια δήλωση θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην καριέρα σου.»

Ακούστε όσα είπε ο Αυστραλός ποδοσφαιριστής εδώ: