Ο Τζώρτζ Τσούνης, ο father Alex και τα επιχειρηματικά λόμπι σε Ουάσινγκτον και Αθήνα

Μετά την πρόσφατη τοποθέτηση νέου πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Τουρκία και ειδικότερα του παλαίμαχου Ρεπουμπλικάνου και πρώην γερουσιαστή Τζεφ Φλέικ που υποστήριξε τον Μπάιντεν και άσκησε δριμύτατη κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ, έρχεται η ώρα της αντικατάστασης και του «δικού μας» Τζέφρι Πάιατ ο οποίος αισίως συμπλήρωσε 5 χρόνια στην Ελλάδα!

Πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν φέρεται να έχει οριστικά αποφασίσει να τοποθετήσει ελληνοαμερικανό ως πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα μας!

Οι πληροφορίες λένε πως ο κύβος ερρίφθη, ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει ήδη αποφασίσει και νέος πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας θα είναι από 1ης Ιανουαρίου ο Ελληνοαμερικάνος επιχειρηματίας Τζώρτζ Τσούνης που ενασχολείται με τα ξενοδοχειακά και το real estate, εκ των χορηγών των δημοκρατικών, τον οποίο στηρίζει το λόμπι του Father Alex Καρλούτσου (ο οποίος επιθυμούσε να είναι εκείνος ο νέος πρέσβης, όμως η υποψηφιότητα του δεν προχώρησε) και έχει προτείνει ο γερουσιαστής Μενέντεζ που προ ημερών επισκέφθηκε τη χώρα μας!

Επιπροσθέτως, καλά πληροφορημένοι κύκλοι υποστηρίζουν πως ο Τζώρτζ Τσούνης έχει ήδη διαμορφώσει και λόγω Farher Alex, αλλά και απευθείας, ισχυρές σχέσεις με Έλληνες επιχειρηματίες με τους οποίους φέρεται να συνομιλεί τακτικά και να διατηρεί επαφές!

Σημειώνεται ακόμη ότι επί προεδρίας Ομπάμα ο Τζώρτζ Τσούνης είχε προταθεί για πρέσβης των ΗΠΑ στη Νορβηγία!

Η επιλογή του κ. Τσούνη έχει αποφασισθεί εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα, ωστόσο λόγω πανδημίας αλλά και ταυτόχρονης επιλογής συνολικά 46 νέων πρέσβεων, η έγκριση του από την αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου ακόμη καθυστερεί.

Πάντως οι καλά γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα υποστηρίζουν ότι διαχρονικά όσον αφορά την επιτυχή έκβαση και προώθηση των ανοικτών ελληνικών θεμάτων, θεωρείται καλύτερο ο πρέσβης των ΗΠΑ να μην είναι ελληνοαμερικανός, για πολλούς και ποικίλους λόγους. Και επικαλούνται την εποχή του κ. Σωτήρχου!

 

Η συνάντηση Πάιατ – Θεοδωρικάκου και οι …ταυτότητες!

Και μια που τόφερε η κουβέντα, ο αμερικανός πρέσβης στη χώρα μας κ. Τζέφρι Πάιατ είχε συνάντηση με τον νέο Υπ. Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο.

Οι πληροφορίες λένε πως ένα από τα κύρια ζητήματα που έθεσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Πάιατ στο νέο υπουργό ήταν και ο διαγωνισμός μαμούθ ύψους 515 εκατ. ευρώ για τις νέες ταυτότητες!

Ως γνωστόν, για την έκβαση του διαγωνισμού έχει σηκωθεί πολύ σκόνη, καθώς μετά την τεχνική αξιολόγηση κόπηκε από την αρμόδια επιτροπή η αμερικανική Idemia που θεωρείται στην πιάτσα ως η Ferrari της προηγμένης τεχνολογίας στον τομέα αυτό!

Η Idemia έχει ήδη προσφύγει κατά της απόφασης στο ΣτΕ, όπως και η γαλλοαμερικανική Thales η οποία κατέθεσε προσφυγή κατά της διαδικασίας μολονότι περιλαμβάνεται μεταξύ των τριών που πέρασαν στην τελική φάση υποβολής οικονομικών προσφορών!

 

Επανέρχεται ο διαγωνισμός – παγκόσμια πρωτοτυπία, με τα ατακτοποίητα ακίνητα – φιλέτα της Εκκλησίας στην Βουλιαγμένη!

Στο μεταξύ, ερωτηματικά ακόμη και μέσα στους κόλπους της εκκλησίας έχει προκαλέσει η εκ νέου προκήρυξη του διαγωνισμού – παγκόσμια πρωτοτυπία, για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας στον Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης (μετά την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου ο οποίος είχε προ μηνός ακυρώσει τη σχετική διαδικασία)!

Πρόκειται για διαγωνιστική διαδικασία που αφορά ακίνητα – φιλέτα, τα οποία βγαίνουν στο σφυρί ατακτοποίητα, χωρίς δηλαδή χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, χωρίς χαρτιά του Δασαρχείου και δίχως να έχουν καθοριστεί χρήσεις γης και συντελεστές δόμησης!

Όπως ενδεικτικά  τα 80 στρέμματα του Ορφανοτροφείου ακριβώς πάνω από την πλαζ του Αστέρα Βουλιαγμένης, τα 1.000 στρέμματα που περικλείουν τα λιμανάκια μεταξύ Βουλιαγμένης και Βάρκιζας, αγροτεμάχια στο Καβούρι αλλά και πάνω από τη λίμνη της Βουλιαγμένης!

Σημειώνεται ότι για πλήθος ακινήτων που βγαίνουν προς πώληση από την εκκλησία, ο Δήμος Βουλιαγμένης έχει προχωρήσει σε αναγκαστική απαλλοτρίωση χαρακτηρίζοντας τα χώρους πρασίνου!

 

Υπεραξίες 30% σε ένα βράδυ για την ΔΕΠΑ Υποδομών!!!

Αυξημένη τουλάχιστον κατά 30% σε μόλις ένα βράδυ, είδαν την περιουσία τους που μόλις απέκτησαν οι διαχειριστές δικτύων της Italgas, που πλειοδότησαν στον διαγωνισμό για την ΔΕΠΑ Υποδομών με προσφορά 733+100 εκατ. ευρώ!

Η ιλιγγιώδης προσφορά της αυστραλιανής Macquarie των 2,1 δις. ευρώ για την απόκτηση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ από την ΔΕΗ  χωρίς το μάνατζμεντ και χωρίς έλεγχο των προμηθειών, εκτινάσσει στα ύψη τις αξίες των δικτύων και δημιουργεί νέα επίπεδα τιμών!

Υπό αυτό το πρίσμα, με αφορμή το υποβληθέν τίμημα για τον ΔΕΔΔΗΕ, κορυφαίος παράγοντας της οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής έλεγε με έμφαση πως σε ένα μόλις βράδυ η κοινοπραξία της Italgas κατέγραψε υπεραξίες άνω του 30% από την αγορά του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών!