Σε νέες περιπέτειες εισέρχεται κατά πληροφορίες ο διαγωνισμός μαμούθ των ταυτοτήτων προϋπολογισμού 515 εκατ. ευρώ, ο οποίος πλέον απειλείται με εμπλοκή και σοβαρές καθυστερήσεις!

Και τούτο διότι 2 κοινοπραξίες, εκ των οποίων η μία κόπηκε στην τεχνική αξιολόγηση και η άλλη έχει περάσει στην τελική φάση (υποβολής οικονομικών προσφορών) του διαγωνισμού, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για διαφορετικούς λόγους!

Διαγωνισμός ταυτοτήτων – Η κομμένη για τεχνολογικούς λόγους (!!!) Idemia!

Όπως αναφέρουν απόλυτα αξιόπιστες πηγές, μετά το αποτέλεσμα της τεχνικής αξιολόγησης από την αρμόδια επιτροπή σύμφωνα με το οποίο 3 κοινοπραξίες πέρασαν στον επόμενο γύρο του ανοίγματος των οικονομικών προσφορών και 2 κόπηκαν από τη συνέχεια της διαδικασίας, η μία από τις κομμένες, στην προκειμένη περίπτωση η αμερικανική Idemia που θεωρείται κορυφαία στο είδος της στον κόσμο ως προς την ποιότητα και πιστότητα υψηλής τεχνολογίας, έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικράτειας υποστηρίζοντας ότι υπήρξε επιλεκτική μεταχείριση και μεροληπτική κρίση εις βάρος της από την αρμόδια επιτροπή η οποία επέλεξε να περάσουν στην επόμενη φάση σχήματα που κατά την Idemia υπολείπονται αυτής τεχνολογικά!

Κόπηκε η Φερράρι και πέρασε το Φιατάκι!

Μάλιστα είναι ενδεικτικό ότι στην πιάτσα της πληροφορικής αλλά και στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ των συναρμόδιων υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής διακυβέρνησης λένε χαριτολογώντας ότι η αρμόδια επιτροπή έκοψε την Ferrari και πέρασε το Fiatάκι!!!

Θυμίζεται ότι σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού στην επόμενη φάση της κατάθεσης οικονομικών προσφορών περάσαν οι κοινοπραξίες Thales – Unisystems (του γνωστού Θόδωρου Φέσσα), TOPPAN, ΟΤΕ- Veridos Ματσούκης – Byte – INCM και (το εκ των προτέρων φαβορί, αν περνούσε την τεχνική αξιολόγηση) Space Hellas – Zetes – Zetes Industry- ANY!

Νέες ταυτότητες: Ποιοι πέρασαν την τεχνική αξιολόγηση

Διαγωνισμός ταυτοτήτων – Η αναπάντεχη προσφυγή της γαλλοαμερικανικής Thales!

Πέραν όμως της αμερικανικής IDEMIA (που συμμετέχει στον διαγωνισμό μαζί με την Neurosoft συμφερόντων ΟΠΑΠ) εντελώς αιφνιδιαστικά προσέφυγε στο ΣτΕ και η κοινοπραξία της γαλλοαμερικανικής Thales που κατεβαίνει στον διαγωνισμό με την Unisystems και την ιαπωνική Toppan!

Η προσφυγή της Thales προκάλεσε πολλά ερωτήματα και πλήθος σχολίων σχετικά με την σκοπιμότητα της ενέργειας αυτής και τις πραγματικές της προθέσεις, δεδομένου ότι έχει περάσει στην επόμενη φάση της κατάθεσης των οικονομικών προσφορών, διεκδικεί το έργο μαμούθ και θεωρητικά δεν θα έπρεπε να έχει λόγους να προκαλέσει περαιτέρω εμπλοκές και καθυστερήσεις!

Οι σκοπιμότητες για την τεράστια μπίζνα της TOPPAN με τα διαβατήρια , που μετέχει στην κοινοπραξία

Ωστόσο οι καλά γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα υποστηρίζουν ότι πίσω από την προσφυγή της κοινοπραξίας της Thales στο Συμβούλιο της Επικρατείας κρύβονται επιχειρηματικές σκοπιμότητες που συνδέονται και σχετίζονται άμεσα με την συμμετέχουσα στην εν λόγω κοινοπραξία της ιαπωνικής TOPPAN!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιαπωνική TOPPAN την οποία εκπροσωπεί ο δόκτωρ Ηλίας Σαμαράς, έχει αναλάβει από τον Ιούλιο του 2004, εδώ και 17 χρόνια δηλαδή, το ολοκληρωμένο σύστημα έκδοσης, εκτύπωσης και πιστοποίησης με υψηλό βαθμό ασφάλειας, τα νέα διαβατήρια με δυνατότητα έκδοσης έως και 6.000 διαβατηρίων την ημέρα!

Είναι προφανές πως πρόκειται για μια δουλειά τεράστια, ιλιγγιώδη, με τζίρο πρωτοφανή και ουσιαστικά μονοπωλιακή διαχείριση, την οποία η TOPPAN θα χάσει μόλις προκηρυχθεί ανάδοχος του νέου διαγωνισμού!

Η προσφυγή της Thales αποσκοπεί στην καθυστέρηση ή ακόμη και ακύρωση του διαγωνισμού!

Υπό αυτό το πρίσμα στην κυβέρνηση αλλά και στα δύο συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης υποψιάζονται ότι η προσφυγή της Thales είναι προσχηματική και επί της ουσίας αποσκοπεί στο να προκαλέσει σημαντικές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την υλοποίηση του έργου, ή ακόμη και την ακύρωση του, προκειμένου η TOPPAN να συνεχίσει να νέμεται προνομιακά την τεράστια μπίζνα της παραγωγής και έκδοσης των υφιστάμενων διαβατηρίων, που κατά πληροφορίες αποφέρει υπερκέρδη στους Ιάπωνες και τους Έλληνες συνεταίρους τους, παλιούς και νέους, δόκτορες και μη!

Σύμφωνα με τις ίδιες απόλυτα ηλεγμένες πηγές το Συμβούλιο της Επικρατείας αναμένεται να συνεδριάσει για το θέμα των προσφυγών ως προς τον διαγωνισμό των ταυτοτήτων περί τα μέσα Οκτωβρίου έως τις αρχές Νοεμβρίου!