Την ώρα που η κλεψύδρα αδειάζει και ο χρόνος… τελειώνει, καθώς σύντομα «κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του», παρά το τεράστιο φιάσκο και τις παρενέργειες που η διάτρητη διαδικασία προκάλεσε στην Εκκλησία και στην κοινή γνώμη, ο επικεφαλής της εκκλησιαστικής περιουσίας Νικόδημος Φαρμάκης επαναφέρει τον διαγωνισμό παρωδία, παγκόσμια πρωτοτυπία, για τα ατακτοποίητα ακίνητα φιλέτα της εκκλησίας στην Βουλιαγμένη!

Στο σφυρί ακίνητα φιλέτα χωρίς πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό, χωρίς άδειες δασαρχείου, χωρίς σαφείς χρήσεις γης!

Πρόκειται για τον διαγωνισμό αξιοποίησης των ακινήτων εκείνων της εκκλησίας τα οποία βγαίνουν στο σφυρί χωρίς να έχουν τακτοποιηθεί πολεοδομικά, χωροταξικά, δασικά!

Χωρίς να έχουν καθοριστεί χρήσεις γης, συντελεστές δόμησης, ενώ υπό αμφισβήτηση τίθεται και η κυριότητά τους υπό την έννοια ότι ο δήμαρχος Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης, σε ορισμένα εξ αυτών έχει προχωρήσει σε διαδικασίες απαλλοτρίωσης ως χώρους πρασίνου!

Συνωστισμός για τα «ατακτοποίητα» ακίνητα της Εκκλησίας!

Κάθε καρυδιάς καρύδι για Ορφανοτροφείο, Καβούρι, Λίμνη Βουλιαγμένης!

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω διαδικασία χαρακτηρίστηκε διάτρητη, ανεπαρκής και επικίνδυνη για τα συμφέροντα της Εκκλησίας και ματαιώθηκε κατόπιν παρέμβασης του αρχιεπισκόπου που αποσόβησε τον διασυρμό της εικόνας της Εκκλησίας και της Αρχιεπισκοπής, καθώς στον εν λόγω διαγωνισμό-παρωδία για τα ακίνητα στην Βουλιαγμένη, και ειδικότερα στο Καβούρι, στη Λίμνη Βουλιαγμένης και στο Ορφανοτροφείο πάνω από την πλαζ του Αστέρα, είχε παρεισφρήσει κάθε καρυδιάς καρύδι!

Οι υποσχέσεις και τα νταραβέρια έδιναν και έπαιρναν, οι μυστικές συναντήσεις με εφοπλιστές, επιχειρηματίες και τοπική αυτοδιοίκηση ήταν θέμα ημερήσιας διάταξης, ενώ οι προσφορές-μαμούθ που υποβλήθηκαν ήταν «μαϊμού», προερχόμενες από δήθεν εφοπλιστές σε συνεννόηση με εκκλησιαστικούς παράγοντες και συγγενείς υψηλά ιστάμενων στην πυραμίδα της Εκκλησίας (ανίψι)!

O Νικόδημος και η διαδικασία που αναδίδει οσμή σκανδάλου και διαπλοκής!

Η επαναφορά της εν λόγω πρωτοφανούς διαγωνιστικής διαδικασίας, η οποία στην πράξη απεδείχθη αφερέγγυα και αδιαφανής, δημιουργεί χειριστές εντυπώσεις για τον τρόπο που λειτουργεί η ιεραρχία της Εκκλησίας, η οποία εμμένει σε έναν διαγωνισμό παγκόσμια πρωτοτυπία, χωρίς ξεκάθαρους όρους, χωρίς να έχουν επιλυθεί κρίσιμα πολεοδομικά, χωροταξικά και δασικά ζητήματα, αλλά και με το ιδιοκτησιακό καθεστώς να τελεί υπό αμφισβήτηση.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό κομμένο και ραμμένο για «τοκιστές και σουλατσαδόρους», για λαμόγια της πιάτσας και πάσης φύσης νταραβεριτζήδες, που προσβάλλει το κύρος της Αρχιεπισκοπής!

Υπό τη πρίσμα αυτό καλείται ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να πάρει θέση και να δώσει ένα οριστικό τέλος σε διαδικασίες αδιαφανείς που αναδίδουν οσμή σκανδάλου και διαπλοκής, οι οποίες δεν συνάδουν με τον ρόλο και την ιστορική διαδρομή της Ιεράς Συνόδου και της Εκκλησίας της Ελλάδος!