Μετά την πρόσφατη τοποθέτηση νέου πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Τουρκία, και ειδικότερα του παλαίμαχου Ρεπουμπλικάνου και πρώην γερουσιαστή Τζεφ Φλέικ που υποστήριξε τον Μπάιντεν και άσκησε δριμύτατη κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ, είναι προφανές πως έρχεται η ώρα της αντικατάστασης και του «δικού μας» Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος αισίως συμπλήρωσε 5 χρόνια στην Ελλάδα και την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Υπό αυτό το πρίσμα αναμένεται την ώρα τούτη η τελική ετυμηγορία του Προέδρου Μπάιντεν, ο οποίος φέρεται να έχει οριστικά αποφασίσει να τοποθετήσει Ελληνοαμερικανό ως πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα μας!

Το ελληνοαμερικάνικο λόμπι, ο Father Alex Καρλούτσος, η πρόταση του γερουσιαστή Μενέντεζ και η πρεσβεία των ΗΠΑ

Οι πληροφορίες λένε πως ο κύβος ερρίφθη, ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει ήδη αποφασίσει και νέος πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας θα είναι από 1ης Ιανουαρίου ο Ελληνοαμερικάνος επιχειρηματίας Τζωρτζ Τσούνης, που ενασχολείται με τα ξενοδοχειακά και το real estate, εκ των χορηγών των Δημοκρατικών, τον οποίο στηρίζει το λόμπι του Father Alex Καρλούτσου (ο οποίος επιθυμούσε να είναι εκείνος ο νέος πρέσβης, όμως η υποψηφιότητά του δεν προχώρησε) και έχει προτείνει ο γερουσιαστής Μενέντεζ που προ ημερών επισκέφθηκε τη χώρα μας!

Επιπροσθέτως, καλά πληροφορημένοι κύκλοι υποστηρίζουν πως ο Τζωρτζ Τσούνης έχει ήδη διαμορφώσει και λόγω Farher Alex, αλλά και απευθείας, ισχυρές σχέσεις με Έλληνες επιχειρηματίες με τους οποίους φέρεται να συνομιλεί τακτικά και να διατηρεί επαφές!

Σημειώνεται ακόμη ότι επί προεδρίας Ομπάμα ο Τζωρτζ Τσούνης είχε προταθεί για πρέσβης των ΗΠΑ στη Νορβηγία!

Η επιλογή του κ. Τσούνη έχει αποφασισθεί εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα, ωστόσο λόγω πανδημίας αλλά και ταυτόχρονης επιλογής συνολικά 46 νέων πρέσβεων, η έγκρισή του από την αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου ακόμη καθυστερεί.

Το αουτσάιντερ Ελένη Τσακοπούλου Κουναλάκη που θα είναι υποψήφια για κυβερνήτρια της Καλιφόρνιας!

Στη μάχη της «ηλεκτρικής καρέκλας» του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, η εξαιρετική Ελληνοαμερικανίδα διπλωμάτης κυρία Ελένη Τσακοπούλου Κουναλάκη, αναπληρώτρια κυβερνήτης της Καλιφόρνιας την ώρα τούτη και θυγατέρα του βαθύπλουτου Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Άγγελου Τσακόπουλου, με ρίζες από την Αρκαδία και μεγάλου χορηγού των Δημοκρατικών, θεωρείτο το αουτσάιντερ!

Η κυρία Τσακοπούλου Κουναλάκη έχει διανύσει σπουδαία καριέρα στο διπλωματικό σώμα, ενώ επί κυβέρνησης Ομπάμα τοποθετήθηκε πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ουγγαρία και έγινε έτσι η πρώτη Ελληνοαμερικανίδα πρέσβειρα στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών!

Η συνάντηση με την ΠτΔ και το γεύμα με τον πρωθυπουργό!

Προσφάτως η κυρία Τσακοπούλου Κουναλάκη επισκέφθηκε τη χώρα μας και είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακκελαροπούλου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον οποίο έχει άριστη σχέση και στενή επικοινωνία επί σειρά ετών, παρέθεσε γεύμα μετά της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη στην κυρία Ελένη Τσακοπούλου Κουναλάκη και τον σύζυγό της Μάρκο Κουναλάκη, κατά τη διάρκεια του οποίου συζήτησαν γύρω από τις πολιτικές, οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής λεκάνης της Μεσογείου!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις έδρες πανεπιστημίων που έχει χρηματοδοτήσει στις ΗΠΑ η αναπληρώτρια πρόεδρος της Καλιφόρνιας είναι και η έδρα ελληνικών σπουδών «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ!

Υψηλές πολιτικές βλέψεις

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, η κυρία Τσακοπούλου Κουναλάκη «αποσύρθηκε» από την κούρσα διαδοχής του Τζέφρι Πάιατ στην Αθήνα, καθώς οι πολιτικές της βλέψεις είναι υψηλότερες και σύμφωνα με έγκυρες πηγές θα διεκδικήσει την έδρα της Καλιφόρνιας θέτοντας υποψηφιότητα ως κυβερνήτρια!

Ο father Alex θέλει να φάει τη θέση του Πάιατ!