Ο Τζέφρι Πάιατ μετά από 5 χρόνια στην Ελλάδα, γεγονός που τον καταδεικνύει και ως τον μακροβιότερο Αμερικανό πρέσβη στη χώρα μας, σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, ετοιμάζεται να αποχωρήσει για νέες πολιτείες!

Και όπως μετέδωσε πρόσφατα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated press, ως βασικός υποψήφιος για να αναλάβει τη θέση του στην Αθήνα φέρεται ο Ελληνοαμερικάνος επιχειρηματίας Τζώρτζ Τσούνης, επιλογή κατά πληροφορίες του προέδρου Μπάιντεν!

Ωστόσο η υπόθεση για τη διαδοχή Πάιατ φαίνεται πως έχει μεγάλο παρασκήνιο, καθώς η θέση του Αμερικάνου πρέσβη στη χώρα μας συνεπάγεται επιρροή, κεντρικό ρόλο, σχέσεις με την εγχώρια εξουσία, πολιτική, οικονομική και επιχειρηματική!

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρώτος βασικός υποψήφιος για τη διαδοχή του Πάιατ στη χώρα μας αυτοχρίσθηκε ο περίφημος «Φάδερ Αλεξ» κατά κόσμον Καρλούτσος, ο οποίος επί σειρά ετών υπήρξε γενικός αρχιερατικός υπεύθυνος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο Φάδερ Αλεξ, παρεμβατική και ισχυρή προσωπικότητα της ελληνικής ομογένειας, διαβλέποντας τη νίκη Μπάιντεν έναντι του Τραμπ, μετέστρεψε την ελληνική ομογένεια στο βαθμό του επιτρεπτού από τις συντηρητικές της προσεγγίσεις και κατέστη συνομιλητής του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος είχε λάβει την στήριξη του Ελληνο-Αμερικανικού λόμπι!

Ταυτοχρόνως ο Φάδερ Αλεξ υπέβαλε την παραίτηση του από την Αρχιεπισκοπή η οποία έγινε αποδεκτή από τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο με αποτέλεσμα η αποχώρηση του να λάβει χώρα στις 3 Μαΐου 2021.

Ωστόσο ο Φάδερ Αλεξ, διατήρησε τη θέση του υπευθύνου του ιδρύματος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου!

Υπό το πρίσμα αυτό ο Φάδερ Αλεξ που μέχρι πρότινος έφερνε επενδυτές για την ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας, με προτίμηση την Βουλιαγμένη, ενώ ο γιος του τριγυρνούσε στη χώρα μας ως γενικός νταραβεριτζής της Hard rock στην προσπάθεια της να κερδίσει τον διαγωνισμό για το καζίνο του Ελληνικού, προσπάθησε να αποσπάσει τη συναίνεση Μπάιντεν και να καταστεί νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα!

Όμως το πολυπόθητο «Ναι» από τον Μπάιντεν δεν ήρθε ποτέ!

Έτσι, μετά την πρώτη αποτυχία φέρεται να έβαλε σε εφαρμογή το plan B, που δεν είναι άλλο από την προώθηση της υποψηφιότητας του Τζώρτζ Τσούνη.

Βέβαια, πληροφορίες από διπλωματικούς κύκλους αναφέρουν πως ούτε η επιλογή Τσούνη έχει κλειδώσει καθώς στο παιχνίδι έχει μπει εσχάτως και γυναίκα υποψήφια, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά περαιτέρω στοιχεία, για την οποία οι φήμες λένε πως παίζει με σοβαρές πιθανότητες…