Έντονη κινητικότητα παρατηρείται σε σχέση με εγχώριες επιχειρηματικές δράσεις από (πρώην;) πρέσβεις των ΗΠΑ στη χώρα μας, οι οποίοι έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με πάσης φύσης συμφέροντα.

Κατ’ αρχήν οι γνωστοί μας Μπερνς και Μίλερ φέρονται ταυτισμένοι με συγκεκριμένα εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία έχουν προσεγγίσει και «πουλάνε» πρόσβαση και επιρροή στον νέο πλανητάρχη!

Άντε να τους δούμε και σε επίσημη θέση σε οργανόγραμμα επιχειρήσεων!

Ωστόσο και ο νυν πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας κ. Πάιατ φέρεται να παρεμβαίνει σε ζητήματα προμηθειών της χώρας όπως για παράδειγμα οι φρεγάτες του πολεμικού ναυτικού, ενώ ταυτοχρόνως συντρώγει με τον εφοπλιστή Προκοπίου πριν τον διαγωνισμό για τα Ναυπηγεία και τον οποίο φέρεται να διαβεβαιώνει πως σε περίπτωση που οι ΗΠΑ πάρουν τη δουλειά με τις φρεγάτες θα ναυπηγηθούν στον Σκαραμαγκά!

Πέραν όμως του ζητήματος αυτού ο Αμερικανός πρέσβης φέρεται να έχει συμπάθειες ή αντιπάθειες προς Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες σε βαθμό που να πραγματοποιεί, όπως ισχυρίζονται, εξωθεσμικές παρεμβάσεις σε ανεξάρτητες Αρχές…

Ο Τζέφρι Πάιατ κατά πληροφορίες προσπαθεί να παρατείνει την παραμονή του στη χώρα μας.

Ωστόσο την ίδια στιγμή παράγοντες από το Ελληνοαμερικάνικο λόμπι στις ΗΠΑ, με εμπλοκή και στα εγχώρια επιχειρηματικά δρώμενα, που την κατάλληλη στιγμή έκαναν στροφή υπέρ του Μπάιντεν, όπως ο περίφημος Father Alex Καρλούτσος και ο ομογενής επιχειρηματίας Τζωρτζ Τσούνης, επιδιώκουν να αποσπάσουν το χρίσμα του εκπροσώπου των ΗΠΑ στη χώρα μας!

Το παιχνίδι έχει ενδιαφέρον…