H προειδοποιητική βολή του Παύλου Πολάκη προς τον Στέφανο Κασσελάκη για το ύφος και τη μορφή που παίρνει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το πρόβλημα ταυτότητας που έχει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Πολάκης είπε ότι «άλλος ιδεολογικός προσανατολισμός σημαίνει άλλο κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εκφράζει την κοινωνική και πολιτική συμμαχία των εργαζομένων, της αγροτιάς, της νεολαίας, των μικρομεσαίων, από τη ριζοσπαστική Αριστερά μέχρι το δημοκρατικό Κέντρο»

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να παραμερίσει κάθε τι αριστερό στο κόμμα, να προβάλλει τις προσωπικές του απόψεις ως απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αποφασίσει να φέρει δικά του πρόσωπα.

Έχει αποφασίσει, ουσιαστικά, να κάνει δικό του κόμμα.

Από την στιγμή, μάλιστα, που οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να κινείται αυξητικά, δηλαδή προσθέτει στο κόμμα και δεν χάνει, τότε παίρνει το θάρρος να κάνει την κεντρώα στροφή του κόμματος αδιαφορώντας για όργανα και άλλες τέτοιες ανούσιες διαδικασίες.

Ουσιαστικά, ο Κασσελάκης πάει να δημιουργήσει ένα προσωποπαγές κόμμα όπως το Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ, ένα κόμμα one man show, στο οποίο θα έχει σημασία τι λέει και τι κάνει ο ίδιος και όχι τα όργανα ή τα στελέχη.

Με θέσεις αρκετά κοντά στην ορθή λογική, απαλλαγμένες από ιδεοληπτικές απόψεις της Αριστεράς του 80’.

Γι’ αυτό και σε πολλούς δεν άρεσε καθόλου το μεγάλο άνοιγμα που έκανε στο Ισραήλ και το εβραϊκό λόμπι.

Με το οποίο πήγε να συναντηθεί όμως, τελικά ακύρωσε ίσως για λόγους ισορροπίας με το κόμμα.

Γι’ αυτό πήρε θέση υπέρ του ΝΑΤΟ, πρώτη φορά στα χρονικά του ΣΥΡΙΖΑ και παλαιότερα υπέρ των εξοπλισμών και των πολυδάπανων αμυντικών δαπανών.

Γι’ αυτό και πήρε θέση υπέρ των ΗΠΑ και κατά του Ιράν και της Κίνας. Γι’ αυτό άρχισε να φλερτάρει ανοικτά υπέρ της Εκκλησίας και των κληρικών.

Είναι τόσο οβιδιακή η αλλαγή στις θέσεις που εκφράζει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που ο Θανάσης Καρτερός άρχισε να πυροβολεί από την στήλη του στην Αυγή το πόσο έχει αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ και πόσο έχει γίνει κόμμα Κασσελάκη με τα όργανα να είναι ανύπαρκτα.

Ο Καρτερός επέκρινε και την εικόνα που βγάζει ο Κασσελάκης με το σπίτι των 1,7εκατ. ευρώ που είναι σε ανακαίνιση και ότι όλα αυτά δεν ακουμπάνε το μέσο πολίτη που δεν μπορεί να πληρώσει καν το νοίκι του.

Μάλιστα, λέγεται ότι ο Καρτερός εξέφραζε απόψεις του Αλέξη Τσίπρα, επειδή ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να παρέμβει. Όμως, ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Πολλά στελέχη έπιασαν τον Παύλο Πολάκη και του είπαν ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει dna με αυτά που πρεσβεύει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Γι’ αυτό, άλλωστε, και η τρανταχτή παρέμβαση Πολάκη απέναντι στον αρχηγό που εκείνος έφερε στον ΣΥΡΙΖΑ…

Διαβάστε ακόμη: