Σε μια κόλλα χαρτί φέρονται να έχουν τυλίξει τα επιχειρησιακά στελέχη της Αρχής για το ξέπλυμα, μεγαλόσχημο επιχειρηματία, το όνομα του οποίου επί σειρά ετών υπήρξε συνώνυμο της Διαπλοκής!

Πασίγνωστος μεγαλοεπιχειρηματίας με άμεση εμπλοκή σε ΜΜΕ, καθώς και κατασκευαστικό όμιλο που κυριάρχησε επί δεκαετίες στο επιχειρηματικό στερέωμα απολαμβάνοντας απεριόριστες και ανεξέλεγκτες αναθέσεις έργων!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εσχάτως βγήκε από τα συρτάρια όπου ήταν βαθιά θαμμένη, καραμπινάτη υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, η οποία διαπιστώθηκε το 2015 και αφορά εμβάσματα από τον Παναμά και κινήσεις λογαριασμών που υπερβαίνουν τα 70 εκατ. ευρώ!

Και η προέλευση καθώς και η νομιμότητα τους, προκειμένου να καλύψουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού, δεν αποδεικνύεται ούτε επιβεβαιώνεται βάσει των ελέγχων!

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω μεγαλόσχημος εργολάβος – μιντιάρχης, γόνος του πατριάρχη της Διαπλοκής στην Ελλάδα, είχε μια μεγάλη αδυναμία: τα weekends σε Βερολίνο και Άμστερνταμ, καθώς στις δύο αυτές πόλεις, κυριαρχεί και επιτρέπεται μια ελευθεριότητα που ανατρέπει ταμπού, προκαταλήψεις και καθωσπρεπισμούς της Ελλάδας και του συντηρητικού κόσμου!

Επιπροσθέτως, ο εν λόγω γόνος της πρώην μεγάλης εργοληπτικής και μιντιακής οικογένειας, φέρεται να αποκόμισε μεγάλες υπεραξίες, άνω των 50 εκατ. ευρώ μέσα από την εμπλοκή του στον τζόγο…

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το άνοιγμα της χρονίζουσας υπόθεσης που είχε «θαφτεί» στα συρτάρια της αρμόδιας αρχής, η έρευνα προχώρησε με ταχείς ρυθμούς και ήδη έχει συνταχθεί εισηγητική έκθεση, βάσει της οποίας θα πρέπει η υπόθεση άμεσα να σταλεί στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω!

Η υπόθεση έχει μεγάλο ενδιαφέρον και όπως αντιλαμβάνεστε την παρακολουθούμε από κοντά…

Διαβάστε ακόμη: