Ο Ίλον Μασκ αποφάσισε να «τινάξει» στον αέρα τη συμφωνία ύστερα από την κατάθεση της προσφοράς του, ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την εξαγορά του Τουίτερ, επικαλούμενος πολλαπλές παραβιάσεις της.

Ο Μασκ κάνει πίσω γιατί το Τουίτερ δεν τού έδωσε αρκετές πληροφορίες για τον αριθμό των σπαμ και ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα, σύμφωνα με τον ίδιο. Το Τουίτερ δήλωσε ότι σκοπεύει να κινηθεί νομικά για να επιβάλλει τη συμφωνία.

«Το διοικητικό συμβούλιο είναι αποφασισμένο να κλείσει τη συναλλαγή στην τιμή και τους όρους για τους οποίους έχουμε συμφωνήσει με τον κ. Μασκ», έγραψε σε δημοσίευση ο Πρόεδρος του Τουίτερ, Μπρετ Τέιλορ.

Όπως φαίνεται, η ανακοίνωση του Μασκ για εξαγορά του Τουίτερ τον Απρίλιο θα καταλήξει σε μία παρατεταμένη δικαστική διαμάχη ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Την Τετάρτη 26 Μαΐου, ομάδα επενδυτών του Τουίτερ, ο αριθμός των οποίων δεν έχει γνωστοποιηθεί, κατέθεσε μήνυση εναντίον του Μασκ, κατηγορώντας τον για χειραγώγηση μετοχών και όχι μόνο.

Οι επενδυτές αναφέρουν ότι με την τακτική που ακολούθησε ο αμερικανικός μεγιστάνας, ξεγέλασε τους μετόχους, με αποτέλεσμα αυτός να αποκομίζει διαφόρων ειδών οφέλη από τη μυστική απόκτηση των μετοχών, ενώ εκείνοι αλλά και η πλατφόρμα συνολικά, ζημιώνονταν.

Η αρχική συμφωνία για την εξαγορά περιλαμβάνει πρόβλεψη για χρέωση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων (break–up fee) στην περίπτωση που η συμφωνία καταρρεύσει.